תכירו את יקב "היוצר", יקב חדש מבית יקבי ארזה, שהקמתו הסתיימה בימים אלו ממש כאגף נפרד בסמיכות ליקבי ארזה שליד ירושלים. היקב הוקם בהשקעה של כ־7.5 מיליון שקל, והכרמים משתרעים על פני מאות דונמים מחבל לכיש בדרום ועד צפון הארץ. בשנת 2016 צפוי היקב להפיק כ־400 אלף בקבוקים, בשנת 2017 - 650 אלף בקבוקים, ובשנת 2018 - כמיליון בקבוקים.
המסע בעקבות יין "היוצר" החל לפני כשבע שנים במוחו ולבו של אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין, שלמד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה (בית ספר לאגרונומים שמתמחה בגידול גפנים) בצרפת ועלה לארץ עם חלום אחד – להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים.
בתחילת שנות האלפיים הוביל ליכטנשטיין את מהפכת האיכות ביקבי כרמל ובשנים האחרונות עמל, יחד עם משפחת שור, בעלי יקב ארזה, על מהפכת איכות נוספת ליצירת יין פרימיום חדש ויצירתי. במסגרת המהפכה היה מעורב בטיפול בכרמים כדי להבטיח התאמה של הזנים לתנאים הארץ־ישראליים ויצר סדרות יוקרתיות המבוססות על זנים ים תיכוניים שזכו לפרסים בארץ ובעולם. התהליך הסתיים בימים אלו, עם השקתו של יקב "היוצר".
עכשיו, אחרי שפיצח את הטעם הישראלי, מנסה ליכטנשטיין לפצח את הטעם הסיני. יקבי ארזה משקיעים בשנים האחרונות בהקמת יקב בסין. "הממדים בסין כה גדולים", הוא מספר, "שקשה להתייחס לאיזשהו טעם ספציפי. אבל אם מסתכלים על כמויות הפיקדונות של בירה שיש כל בוקר ליד המסעדות, ולתרבות השתייה בערבים, רואים שהפוטנציאל הוא בלתי נתפס".
הקוניאק המצוין הזה מיוצר רק מענבי אוני בלאן ומזוקק פעמיים בדודים מנחושת אדומה. הזיקוק מתחיל בתחילת נובמבר ונמשך עד סוף מרץ, ולאחר מכן הקוניאק עובר ליישון בחביות עץ אלון צרפתי.
רובכם מכירים את קורווזיה VS, בלנד של קוניאקים מאזור פין בואה ופטיט שמפיין המיושנים במשך ארבע־שבע שנים, או את קורווזיה VSOP, בלנד של קוניאקים מאזור גרנד שמפיין ופטיט שמפיין המיושן במשך שש־עשר שנים.
הפחות מוכר הוא קורווזיה XO, בלנד של קוניאקים מהאזורים גרנד שמפיין, פטיט שמפיין ובורדרי, המיושנים במשך 20־35 שנים. הטעם הארומטי והעשיר בשילוב טעמם המתובל של ענבי הבורדרי מעניקים לקוניאק עומק ומורכבות ורכות קטיפתית לצד ארומות.