עולמות קולינריים מענגים: ב"משיה" תמצאו מנות מושלמות במחירים מפתיעים

משיה היא מסעדה מצוינת. לא יקרה, טעימה ובעיקר מהנה. היא לא מסעדה רק לאירועים אלא בהחלט כזו שהופכת להיות המסעדה המועדפת, אם לדרינק ונשנוש או לארוחה טובה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מנה במסעדת משיה
מנה במסעדת משיה | צילום: גיא יחיאלי
3
גלריה
צילום: גיא יחיאלי
צילום: גיא יחיאלי | צילום: גיא יחיאלי

מסעדת משיה של השף יוסי שיטרית במלון מנדלי שנפתחה לפני כחצי שנה ממוקמת בכניסה למלון בחלל מושלם. מושלם כמו האוכל. החלל מכיל בתוכו רכות בלתי ניתנת לתיאור, בר רחב ידיים, איזור ישיבה שטבול כולו בצמחיה מרהיבה, תקרת אבן ובעיקר מרחב שעוטף אותך באווירה נינוחה אך אינטימית.

צילום: גיא יחיאלי
צילום: גיא יחיאלי | צילום: גיא יחיאלי

הייתי בחשק עז לארוחה איכותית ולחברה איכותית לא פחות, והפעם צירפתי גברבר חובב אוכל שבא לביקור מניו יורק. הלכנו על יין קליל: פינו גריג'ו של דלתון, קר, רענן ופירותי במחיר של 146 שקלים ופתחנו בשלישיית מנות מצויינת להתחלות: סלטון רענן חמצמץ מתוק של תאנים, עלי רוקט, לבנה, שומשום קלוי ודבש (48 שקלים), מנה מענגת של תרד באלדי חם, ריג׳לה ותפוח אדמה מכוסים בחלמון מאודה שעטף את הכל בצהוב של שקיעה (42 שקלים).

גירסת השף למפרום כרובית- כרוביות קטנות  ממולאות בשר עטופות בניחוח בהרט ליד קרם כרובית עדין, היא מנה שהחזירה אותי לשישי אצל אבא ואותו מילא בגעגועים עזים למולדת (56 שקלים). מנה שמסמלת הכי הרבה את שילוב המטבח הישן עם החדש. כמובן שלכל זה צירפנו את לחם הבית שהגיע אפוי על חתיכת גזע, כולו לוהט וריחני ליד צלוחית לבאנה ומטבוחה. הכל חוסל. גם בעיקריות המשכנו בקו הקל יותר ולקחנו מוסר ים על הפלאנצ׳ה עם פטריות צרובות וקרם בצל ירוק (102 שקלים) ופיקנייה פרוסה דק דק שאולי נראית הכי בנאלית. אבל אחרי כ"כ הרבה מנות מושלמות,לא הופתענו שגם פה הטעמים וההכנה היו מושלמים.

משיה היא מסעדה מצוינת. לא יקרה, טעימה ובעיקר מהנה. היא לא מסעדה רק לאירועים אלא בהחלט כזו שהופכת להיות המסעדה המועדפת, אם לדרינק ונשנוש או לארוחה טובה. השירות מציין ותנו להם להמליץ לכם. תפנקו את עצמכם.

מסעדת 'על המים', שממוקמת עוד מ-1987 על קו המים המרהיב של הרצליה, משיקה תפריט קייצי מרענן וחדש על בסיס מטבח ים תיכוני טרי, דגים, פירות ים ומנות  אסיאתיות רעננות. בין המנות החדשות סלט אבוקדו ואצות ים, טטאקי בר-ים, ברוטב צ'ילי קוריאני; ניוקי עם אגסים ביין וזעפרן; כבד אווז, ברוטב הדרים וקוניאק מונח על קרפ ועוד. התפריט, פרי יצירתו של השף חביב משה, המבוסס על חומרי הגלם האיכותיים ביותר. גם בתפריט אלכוהול  תמצאו באוסף יינות עשיר, חלקם נדירים, שנאספו לאורך השנים.

תגיות:
ביקורת אוכל
/
מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף