רבים מכירים את עלי הבריק - עלי הבצק הפריכים, הדקיקים והעדינים האופייניים למטבח הצפון-אפריקאי. הללו משמשים להכנת כיסני בריק (בוריקה) מטוגנים, מאכל שממולא בביצת עין מתובלת או במלית תפוחי אדמה פיקנטית.
עלי הבריק מתוצרת בית הנמכרים בשווקים צמודים זה לזה. יש לשחרר כל עלה בעדינות ובזהירות. אין למשוך את העלים בכוח, כי הם נקרעים בקלות. לצד עלי הבריק שנמכרים בשווקים, אפשר למצוא במרכולים עלים דומים המכונים "עלים לסיגרים" (מרוקאיים). הם נמכרים באריזות אטומות, כשנייר פרגמנט או ניילון דק מפרידים בין העלים. שלא בדומה לעלי הבריק מתוצרת בית, קשה קצת לעצב בהם את המנה, אך הם יכולים לשמש כתחליף להם.
4 עלי בריק
4 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
שמן לטיגון
לגיוון: על הביצה הטרייה הנתונה על עלי הבריק בוזקים מלח ופלפל, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומעט פטרוזיליה וכוסברה, סוגרים ומטגנים. לטעם חריף מודגש אפשר להוסיף מעט פלפל וצ'ילי קצוץ.
אופן ההכנה:
2. מחממים שמן במחבת בינונית (באותה כמות כמו לטיגון שניצל – טיגון רדוד). מרימים את העלה הממולא בזהירות כדי שהביצה לא "תברח" החוצה ומניחים אותו במרכז המחבת. מטגנים צד אחד עד לגוון זהוב והופכים את עלה הבריק לצדו השני. מכינים כך את שאר העלים. מגישים חם.