מי הטועמות? נעמה חן, מגישת התוכנית, ובת שבע לפר, עורכת התוכנית. אנחנו רעבות. מה נזמין?
מדובר במסעדה חדשה שקיימת רק כמה חודשים. אין לה עדיין אתר, וגם אין לה תפריט סופי וסגור. אז בינתיים - חפשו אותם בפייסבוק. אם תהיתם מה משמעות השם "באלינג'רה", פירוש המילה באמהרית הוא חברותא, וזו גם הכוונה של בעלי המסעדה, לגרום לנו לאכול יחד, בחברותא.
בתפריט שקיבלנו יש מעט מנות, כמה ראשונות וכמה עיקריות. כל המנות מבוססת על האינג'רה (זה הקטע של המסעדה). האינג'רה הוא הלחם האתיופי שעשוי מקמח טף, ללא גלוטן. הלחם מוחמץ במשך שלושה ימים, טעמו אכן חמצמץ וכשמסדרים על הצלחת את המנות במסעדה, הטעמים של שאר המרכיבים נספגים בלחם, וכך הוא מקבל טעם עשיר יותר.
נגזים ונאמר שאפילו זול כאן. המנות הראשונות, וכן המנה העיקרית, שהיא מנת חלוקה לארבעה, יכולות בפועל להאכיל משפחה שלמה מרובת ילדים ומורעבת. אם נסתכל על מחיר מול כמות מזון – יש כאן המון אוכל במחיר זול במיוחד.
איך האריזה? יש מקום לשיפור. המנות הגיעו באריזות אלומיניום חד פעמיות. אנחנו כמובן בעד קופסאות שניתנות למחזור ושימוש חוזר. המשלוח הגיע בשקית נייר, אומנם עדיף על פלסטיק, אבל גם כאן מומלץ לאמץ את שקיות הבד הרב פעמיות.
איך הטעם? קדימה, לעבודה...
סלט נפרו - חיטה קלופה עם תוספות של צימוקים, פיסטוקים, אגוזי מלך וחמוציות (28 שקלים).