אפשר להשתמש בקוביית שמרים טריים או בגרגירים. מספיק לערבב את גרגירי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל או להתסיס אותם קודם לעבודה.
50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגירי שמרים יבשים.
לחמניות ממולאות בגבינה
החומרים (ל־30־28 לחמניות):
לבצק:
4 כוסות קמח, מנופה
25 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
¼ כפית מלח
1 כף חמאה או מחמאה
4 כפות שמן קנולה
1 ביצה
¼1־½1 כוסות מים
למלית:
250 גרם גבינה צפתית 5% שומן מפוררת או גבינות אחרות ממה שמצוי במקרר
3 כפות בצל מטוגן, מסונן
2 כפות בזיליקום קצוץ דק
150 גרם גבינה צהובה מכל סוג, מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להברשה:
1 ביצה טרופה
½ כפית שמן
לבזיקה:
½ כוס גרגירי שומשום
4. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם השמן ובוזקים גרגירי שומשום על הלחמניות.