לחמניה בהפתעה: מה עושים עם הגבינה שנשארה משבועות?

נתקעתם עם שאריות של מוצרי חלב שנשארו במקרר מהחג? לא לזרוק. אפשר להכין לחמניות שמרים ולהסתיר בתוכן מלית גבינות מפנקת ונמסה בפה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
לחמניות ממולאות גבינה
לחמניות ממולאות גבינה | צילום: פסקל פרץ רובין
4
גלריה

אפשר להשתמש בקוביית שמרים טריים או בגרגירים. מספיק לערבב את גרגירי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל או להתסיס אותם קודם לעבודה.

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגירי שמרים יבשים.

בצק ללחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ
בצק ללחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ | בצק ללחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ

לחמניות ממולאות בגבינה

החומרים (ל־30־28 לחמניות):

לבצק:

4 כוסות קמח, מנופה

25 גרם שמרים טריים

1 כפית סוכר

¼ כפית מלח

1 כף חמאה או מחמאה

4 כפות שמן קנולה

1 ביצה

¼1־½1 כוסות מים

למלית:

250 גרם גבינה צפתית 5% שומן מפוררת או גבינות אחרות ממה שמצוי במקרר

3 כפות בצל מטוגן, מסונן

2 כפות בזיליקום קצוץ דק

150 גרם גבינה צהובה מכל סוג, מגוררת

1 ביצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הלחמניות במצבן הסופי. צילום: פסקל רובין פרץ
הלחמניות במצבן הסופי. צילום: פסקל רובין פרץ | הלחמניות במצבן הסופי. צילום: פסקל רובין פרץ

להברשה:

1 ביצה טרופה

½ כפית שמן

לבזיקה:

½ כוס גרגירי שומשום

חמות מהתנור, לחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ
חמות מהתנור, לחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ | חמות מהתנור, לחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ

4. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם השמן ובוזקים גרגירי שומשום על הלחמניות.

תגיות:
לחם
/
גבינות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף