סליחה, אנחנו מלאים: עולים צפונה בשביל עושר קולינרי שלא קיים במרכז

הבעיה הבולטת ביותר של "מבורשם" היא דווקא כזו של עודף: בשל שפע הסלטים המוגשים לשולחן, לא נשאר יותר מדי מקום למנות העיקריות. המדור קפץ לעכו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הסלטים של "מוברשם"
הסלטים של "מוברשם" | צילום: אפיק גבאי
2
גלריה

כה מצוחצח ונקי במסעדת “מוברשם" בחוף ארגמן בעכו, שהבעלים דואג גם לאחוריהם של האורחים: בכל אחת מאסלות השירותים מותקן בידה לשטיפה ולצחצוח. למיטב ידיעתנו, מדובר בעסק הראשון בישראל שבו יש רגישות גבוהה שכזאת להיגיינה, ואף שלא ניצלנו שירות זה, אין לנו אלא מילות הערכה.

“מוברשם" החדשה היא שלישית ברשת באותו השם, והיא שייכת לבעלים הקרוי מוברשם מוברשם, שגדל בבית של בשלנים וינק מהם את אהבת הבישול. כשהיה בן 10 הצטרף לקיוסק של אביו ששכן על טיילת החוף המערבי בעכו כדי לעזור לו בעבודה. הוא היה קם עם עלות השחר כדי לעזור בהכנות לקראת הפתיחה ומשם המשיך לבית הספר כדי ללמוד. בהפסקות הגדולות היה חוזר לדוכן כדי למכור יחד עם אביו את הפלאפל לחבריו לספסל הלימודים. כשהיה בן 12 כבר הפך לאחראי והיה מופקד על הכנת בלילת הפלאפל ביד, בגיל 16 הרחיב את המקום והגיש דגים וחומוס, והיום יש באמתחתו כבר שלוש מסעדות תחת אותו השם, כשהאחרונה היא הדובדבן שבקצפת, הן מבחינת מיתוג והן מבחינת עושר הטעמים. בשורה התחתונה, היא לגמרי מוצלחת.

“מוברשם", רח' יהונתן החשמונאי, חוף הארגמן, עכו, 04-6999066

מנות מלאות יצרים ונועזות, אנגוסרי. צילום: אלישבע ווייל
מנות מלאות יצרים ונועזות, אנגוסרי. צילום: אלישבע ווייל | מנות מלאות יצרים ונועזות, אנגוסרי. צילום: אלישבע ווייל

אנחנו שמחים להודיע שלא רק שלא נרשמו נפילות, אלא שבסיום הארוחה הפכנו למעריצים נלהבים. “אנגוסרי" מגישה מנות בשריות איכותיות, מלאות יצרים ונועזות, וההפתעה הגדולה מכולן – במחירים מתחת לממוצע.

כך, למשל, אפשר למצוא המבורגר (230 גרם) של בשר אנגוס משובח, המוגש עם מיונז, חסה, חמוצים, בצל אדום וסלסת עגבניות פיקו דה גאיו ב־35 שקלים בלבד; צ'וריסו טלה מושלם נמכר כאן ב־27 שקלים, מנה שיכולה להילמד בבית הספר לצ'וריסו; קבבוני אנגוס צלויים על הפלנצ'ה ומוגשים עם עגבנייה ובצל מדורה, טחינה וסלסת ג'עלוק וחריף ב־29 שקלים; ושווארמת טלה בפיתה ב־29 שקלים. המחירים האטרקטיביים נקבעו הודות לעדר הפרטי של אנגוס ברמת הגולן, שמשם מגיעים הבשרים באופן ישיר למסעדות הרשת.

כמו איכות המזון הגבוהה האווירה הנעימה, כך גם השירות, שהיה מקצועי. המלצרים הפגינו בקיאות מרשימה ושליטה בחומר. כל אלה הופכים את “אנגוסרי" לפנינה קולינרית מבריקה, שנחכה בקוצר רוח להתפרסותה בחלקים נרחבים בארץ. לשאר הבורגריות ומסעדות הבשרים יש הרבה ממה לחשוש.

תגיות:
מסעדות
/
עכו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף