כשנגמרות המילים: המסעדה שהצליחה להפוך ממקום מבטיח לסיוט

למקום בו נמצאת מסעדת “תפוז בטבע" בהרצליה יש פוטנציאל גדול. רק חבל שהשירות הגרוע, המראה המוזנח וכמה מנות מאכזבות ביותר מונעים ממנו להתממש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מנת סלמון ב"תפוז בכפר"
מנת סלמון ב"תפוז בכפר" | צילום: אלון צרפתי

מרחוק זה נראה מקום קסום למדי. וזו, פחות או יותר, כמעט המחמאה היחידה שאפשר לומר על “תפוז בטבע", השוכנת בלב חורשת האקליפטוסים בפארק הרצליה. כמה פוטנציאל יש במקום הזה: שקט, סביב רק עצים, שמשיות לבנות, ריהוט עץ. אפילו נדמה שהילדים פה מתנהגים יפה. רק כשמתקרבים, מבינים את עומק הנפילה האסתטית, הקולינרית והמקצועית.

התפריט כאן מגוון למדי. ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, עיקריות, פסטות, מנות ילדים. אידיליה. שמא האוכל יחפה על המסביב? כמה שאנחנו נאיבים.

ארוחת הבוקר הגלילית מוגשת במחיר שערורייתי של 67 שקל, ואילו הבוקר האיטלקי מאמיר כבר ל־69 שקל. האומלטים הגיעו עבים ועסיסיים, והתענגנו עליהם. אומנם ללא ארבעה סוגי בצלים כפי שמובטח בתפריט (זיהינו רק אחד), ועדיין טובים ומפנקים. חבל רק שיחד איתם מוגשים חמישה מטבלים (חמישה נחשב ל"מבחר", כפי שמובטח בתפריט?) פשוטים ומעליבים, בצלוחיות שהמילה “ביס" גדולה עליהן. טחינה, פטה, טונה, גבינת שמנת וממרח חצילים. בתפריט הובטחה קונפיטורה ביתית, אבל באמת שכבר הרגשנו שאנחנו סתם ממורמרים שממרמרים גם את המלצרים. ויתרנו. לחמי הבית הגיעו אומנם בסלסילה כמובטח, אבל “לחמי הבית" התבררו כלחם אחד בלבד, שמגיע עם חמאה קפואה ובלתי ניתנת למריחה.

תגיות:
מסעדות
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף