דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" תכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים, מזינים ובריאים: "את עוגת הקוקוס הזו, על בסיס בצק פריך, המצאתי לבן שלי שנמצא בבה"ד 1".



המצרכים לבצק הפריך:

2.5 כוסות קמח.


חצי כוס סוכר


קורט מלח


חצי כפית אבקת אפיה


100 גרם חמאה מומסת


ארבעה חלמונים






אופן ההכנה:

1. ללוש הכל יחד, אין צורך במעבד המזון.
2. לשטח על תבנית פיירקס מלבנית משומנת.
3. למרוח על הבצק 200 גרם שוקולד למריחה


המצרכים לקצף הקוקוס:

ארבעה חלבונים
חצי כוס סוכר
100 גרם קוקוס


אופן ההכנה:


1. להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
2. להוסיף בתנועות קיפול עדינות את הקוקוס
3. לשטח על שכבת השוקולד למריחה

לאפות בחום של 170 מעלות כ-25 דקות. לאחר מכן לחלק ל-30 ריבועים, בכל מנה 135 קלוריות.
לא יכולים להתאפק? מתאים כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה.