דוקטור מאיה רוזמן, תזונאית קלינית מוכרת ובכירה בישראל, ממשיכה להעניק לכם טיפים ושבירת מיתוסים בכל הקשור לאכילה נכונה ובריאה. רוזמן, המגישה תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה ב"רדיו ללא הפסקה 103FM", החליטה לעשות השבוע סוף לאחד המיתוסים הגדולים ביותר שיש בעולם הקולינריה, במסגרת התוכנית חושפת רוזמן בפני המאזינים את האמת על מיתוסים רווחים מעולם התזונה. והפעם: האם דגים הם דיאטטיים ולכן עדיף לאכול אותם כמנה עיקרית?



תתפלאו, אבל התשבוה היא לא ממש מה שחשבתם. 



"רבים חושבים שאכילת דגים היא האופציה הטובה ביותר בזמן דיאטה. הם חושבים שעדיף שהם יבחרו בדג במקום במנות חלבון אחרות, בארוחה העיקרית. צריך לדעת שיש דגים שיש בהם כמעט כפול קלוריות ממה שיש בחזה עוף. לסלמון, מקרל ודניס, למשל, יש הרבה יתרונות תזונתיים, הרבה חומצת שומן אומגה 3, הרבה ויטמין בי 12, הרבה חלבון איכותי, אבל בין 180 ל-200 קלוריות ל-100 גרם.



"אם מנת הדג שוקלת 150 עד 200 גרם, זה אומר שיש לנו שם מעל 300 קלוריות במנת החלבון שלנו, שזה פי 2 ממה שיש בחזה עוף. את הדגים שמכילים פחות קלוריות, כמו בקלה או מוסר, בדרך כלל מטגנים, אז שוב יש לנו יותר קלוריות. דגים הם קלים לעיכול ובחלק מהמקרים משביעים לפחות זמן בהשוואה לחזה עוף. צריך לשים לב גם לזה".



עריכת תוכן 103FM: אסף נבו