אני אוהבת סלטים אשר בקלות אפשר להפוך אותם לארוחה שלמה ולקחת אותם לעבודה, לטיולים, לים ולבריכה, וגם ליהנות מהם בארוחת ערב קלילה במרפסת או בגינה. מכיוון שבסלטים מסוג זה משתמשים בדגנים או בקטניות, רצוי להתארגן מראש על ידי בישול וריכוך ראשוני של הקטניות או הדגנים, ולשמור אותם במקרר. אליהם מוסיפים תיבול עדין, שתפקידו בעיקר להקפיץ, לחדד ולהדגיש את הטעמים. בנוסף משלבים סוגי ירקות מעניינים לצד עשבי תיבול, גבינות, דגים, פסטות וכמובן דגנים ו/או קטניות. מרכיבים את הסלט בסמוך להגשה ויוצרים מהחומרים המוכנים שילובים מעניינים.
לפורטל הקולינרי של פסקל