שיא הקיץ מביא עימו גם את שיא החום. וכשהטמפרטורות עולות - החשק למאכלים כבדים יורד. בימים חמים כאלה, ובייחוד למי שמקפיד על תזונה נכונה ודיאטתית, כדאי לאכול מאכלים קלילים, שמורכבים משפע של ירקות, על מנת לשמור על גוף לא כבד ושבע. בתוכניתה של התזונאית הקלינית דוקטור מאיה רוזמן ב"רדיו ללא הפסקה 103FM", שעוסקת בנושאי תזונה נכונה ודיאטה, היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים, מזינים ובריאים. והפעם - ממש לכבוד הקיץ - סלט קישואים קלויים וירקות נוספים. הנה המתכון: 



חומרים לשתי מנות:


4 קישואים חתוכים לקוביות


1 פלפל אדום חתוך לרצועות או קוביות גדולות


חצי בצל סגול קטן


סלסלת עגבניות שרי



לרוטב:


קצת סוכרלוז (אפשר דבש או סילאן)


חומץ בלסמי


חצי כפית חרדל


כפית שטוחה פסטו 


קוביות של גבינה בולגרית 5%




אופן ההכנה:


שמים את הקישואים והפלפלים על נייר אפיה בתבנית של הטוסטר אובן, מרססים קצת ספריי שמן ומפזרים אבקת שום גבישי. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, ומצננים. בינתיים חותכים את עגבניות השרי לעיגולים, קוצצים את הבצל מערבבים את כל הירקות הקלויים והטריים יחד. מפזרים את הרוטב ומקבלים ארוחה צבעונית, דיאטטית וכיפית, גם כארוחת צהריים וגם כארוחת ערב בזמן דיאטה.