ישנן מנות שעדיין לא החלטתי אם הן ארוחה או קינוח. כמו למשל פנקייק או ופל בלגי. הן יכולות להתקבל בברכה על ידי כל בני משפחתי, בוגרים וצעירים כאחד, כמעט בכל זמן: בארוחת הבוקר, בערב, בבראנץ' או כקינוח בסוף הארוחה. כל שצריך הוא מחבת טובה. הניחו אותה על הכיריים והתחילו לפנק את כל בני המשפחה. אם יש ברשותכם המכשיר החשמלי להכנת ופל, המלצתי היא שתניחו אותו קרוב אליכם, ממש על השיש במטבח. כך בקלות ובמהירות תכניסו אותו לפעולה. אל תשכחו להצטייד בשלל פירות הקיץ, ברטבים מעניינים ובהמון קצפת, שמנת וגלידה איכותית, שישלימו את המלאכה. 

ואם לא הספיק לכם כל המתוק הזה, הכנתי לכם עוגת הפתעה. שילבתי בבצק עוגיות שוקולד צ'יפס, עליו הנחתי עוגיות אוראו ונשיקות, ויצקתי על הכל שכבת בצק בראוניז שוקולד. בתום האפייה חשבתי משום מה שזה לא מספיק, אז פרסתי את העוגה לרצועות, כמו אצבעות, וציפיתי אותן ברוטב שוקולד נפלא. 

 
לפורטל הקולינרי של פסקל
  

 

פנקייקס לבבות או עגולים 


 
החומרים: (לכ־20 פנקייקס קטנים)
  • 1½ כוסות קמח מנופה (אפשר לשלב קמח מלא)
  • 1 שקית אבקת אפייה 
  • ¼ כפית מלח
  • 3 כפות סוכר לבן או סוכר חום
  • 2 ביצים 
  • 2 כוסות חלב או רוויון
  • 50 גרם חמאה מומסת 
  • תרסיס שמן בטעם חמאה או חמאה לשימון 
להגשה:
  • חמאה
  • סירופ מייפל
  • מבחר פירות חתוכים
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מערבבים היטב ויוצרים גומה בתערובת הקמח, שלתוכה יוצקים את שאר החומרים תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית, עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים. 

מניחים על השיש כ–15 דקות ומערבבים שוב.

מרססים מחבת בספריי שמן או מברישים קלות בחמאה מומסת. יוצקים בעזרת מצקת או מעבירים את כל הבלילה לקנקן ומוזגים ישירות למחבת מעט מהבלילה במרווחים שווים. שימו לב לא לצופף מדי ולא לצקת או למזוג כמות גדולה מדי למחבת.

מטגנים על להבה בינונית־גבוהה, עד שהשוליים מזהיבים קלות ועל העיסה מופיעות בועות. הופכים מיד ומטגנים עוד מספר שניות. מעבירים למגש. ממשיכים כך להכין את שאר הפנקייקס. מדי פעם יש לשמן את המחבת.

מגישים מיד עם חמאה וסירופ מייפל לציפוי ועם שלל פירות חתוכים להשלמת הטעם.
 

פנקייקס לבבות ועיגולים. צילום: פסקל פרץ-רובין.
פנקייקס לבבות ועיגולים. צילום: פסקל פרץ-רובין.

 

ופל בלגי 



החומרים: (ל־14־12 יחידות) 
  • ¾1 כוסות קמח מנופה (אפשר לשלב קמח מלא או כוסמין) 
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים בגודל L, טרופות 
  • 1¼–½1 כוסות חלב, רוויון, שמנת חמוצה או שמנת להקצפה
  • 2 כפיות תמצית וניל או קליפת לימון מגוררת
  • חמאה לשימון המחבת/המכשיר
  • להגשה ולעיטור:
  • 1 מכל שמנת מתוקה 
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • שוקולד מומס / סירופ מייפל / דבש
  • פירות טריים: תפוחים, אגסים, ענבים, מנגו, תותים, בננות או פירות יער טריים/קפואים


ופל בלגי. צילום: פסקל פרץ-רובין.
ופל בלגי. צילום: פסקל פרץ-רובין.


אופן ההכנה:
מחממים את המכשיר להכנת הוופלים לפי הוראות היצרן. 

בקערה רחבה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים תוך כדי בחישה את החמאה המומסת, הביצים הטרופות, החלב או נוזל אחר שבחרתם, תמצית הווניל או קליפת הלימון המגוררת. מערבבים בתנועות טריפה נמרצות עד לקבלת עיסה חלקה. 

משמנים קלות את המכשיר או המחבת, ויוצקים 3–2 כפות מהעיסה המוכנה בכל תא במכשיר. סוגרים ומחממים מספר דקות עד שהוופלים זהובים ומוכנים. מעבירים לצלחת וממשיכים להכין בדרך זו את שאר הוופלים. יש לחזור ולשמן שוב את המכשיר או המחבת. 

ניתן להגיש את הוופלים כמו שהם, די במעט סוכר או אבקת סוכר. אולם הם הופכים למצוינים כשמשדכים להם סירופ מייפל או שוקולד, קצפת או שמנת, שלל פירות העונה ומספר כדורי גלידה להשלמת המנה. 

ופל בלגי. צילום: פסקל פרץ-רובין
ופל בלגי. צילום: פסקל פרץ-רובין


 

עוגה מפתיעה 
 

זוהי עוגה שילדים אוהבים: היא מבוססת על שכבת שוקולד צ'יפס, ממולאת בעוגיות אוראו ובנשיקות מרנג, ואת הכל מחבקת כמו גלימה שכבת בראוניז שוקולד עסיסית בעלת מרקם קרמי מעט דחוס. ואם זה לא מספיק, אז היא גם מצופה בשוקולד (אפשר לוותר על הציפוי ולהסתפק רק באבקת סוכר).  
החומרים:
 
לשכבת השוקולד צ'יפס:
  • 150 גרם חמאה או "מחמאה", בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר חום או סוכר דמררה
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה 
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
  • לשכבת האוראו והנשיקות: 
  • 1 חבילת עוגיות אוראו במשקל 400 גרם 
  • 2 כוסות נשיקות מרנג קטנות מוכנות 
לשכבת הבראוניז:
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 150 גרם חמאה
  • ½ כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך, גרוסים
  • ½ כוס סוכר חום "גולדן"
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • 3 ביצים
  • 1 חלבון
  • 1 כוס קמח כוסמין מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס 
לציפוי שוקולד:  
  • 100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 50 גרם חמאה חתוכה
  • 3 כפות שמנת מתוקה להקצפה
לעיטור:
3–2 עוגיות אוראו מרוסקות או סוכריות עדשים קטנות 
 
אופן ההכנה:
הכנת שכבת השוקולד צ'יפס: מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה, מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן, ומערבלים בוו הגיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. 

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הקמח המנופה, אבקת האפייה ותמצית הווניל. מערבלים לאיחוד החומרים.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס, ומבליעים אותם היטב בעיסת הבצק. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את עיסת הבצק לתבנית. משטחים.
הכנת שכבת ההפתעה: מסדרים את עוגיות האוראו ונשיקות המרנג על פני הבצק בשכבה אחידה.

הכנת שכבת הבראוניז: ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרוגל במספר פולסים. אפשר לעשות זאת באמבט מרים: מניחים את כל החומרים בקלחת הנתונה בסיר עם מים, ומניחים על להבה בינונית. ממיסים תוך בחישה עד להמסה חלקה של כל החומרים. 

מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה את אגוזי הפקאן, סוכר "גולדן", הסוכר החום, הביצים והחלבון. טורפים במהירות עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מוסיפים בפעם או פעמיים, תוך טריפה, את קמח הכוסמין, אבקת האפייה ותמצית הווניל, ומבליעים לעיסה אחידה תוך כדי הוספת החלב. 

יוצקים הכל על שכבת האוראו והנשיקות ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ–25 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים.

מוציאים בעזרת נייר האפייה את העוגה מהתבנית, ובעזרת סכין משוננת חותכים אותה לריבועים או לרצועות בעובי 3 ס"מ ובאורך 12–10 ס"מ. 

הכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה את שני סוגי השוקולד והחמאה. מערבבים לקרם חלק. מוסיפים בהדרגה את השמנת, כף אחר כף תוך בחישה נמרצת. יוצקים על ריבועי או רצועות העוגה. מעטרים בעוגיות אוראו שבורות או בסוכריות עדשים. אפשר גם להכניס את הציפוי לשקית זילוף ולזלף רצועות דקיקות של שוקולד על העוגות. 

עוגה מפתיעה. צילום: פסקל פרץ-רובין
עוגה מפתיעה. צילום: פסקל פרץ-רובין
 
טיפסקל לשימוש במכשיר:  
  • רצוי לחמם היטב את המכשיר לפני השימוש.
  • חשוב להקפיד להבריש ולשמן היטב את המכשיר בתחילת העבודה.  
  • עיסת הבצק חייבת לכסות את כל המשטח, כדי שהוופלים שיתקבלו יהיו שלמים, אחידים, בלי חורים ולא דקים מדי.
  • בדומה להכנת חביתיות, גם כאן לוופל הראשון דרוש זמן ויכול להיות שבתחילה לא ייראה יפה במיוחד. שימו לב שמתקבל ופל בגוון חום זהבהב.