רחוב מונטיפיורי בתל אביב שופע מסעדות טובות עד מצוינות, חלקן ממותגות גבוה עד גבוה מאוד. על "אואזיס", בחלקו המערבי של הרחוב, לא שמענו ולא ידענו. "אואזיס" בכלל הייתה יכולה להיקרא "רימה", על שם השפית שהמציאה אותה, חיה אותה וכל מה שקורה שם הוא פרי דמיונה. מהקומוניקט למדנו שרימה, ובשמה המלא: רימה אולברה, שימשה בעבר גם השפית האישית של ממציא הגלולה למניעת הריון.
חלל המסעדה, שבעבר שימש פאב מצליח לגייז בשנות ה־90, נראה מיושן למדי. כאילו מעוצב, אבל לא ממש. צדי צרפתי היה מכנה את העיצוב במילה המעליבה "ליד". יש פוטנציאל, אבל לא ממש. מנורת בקבוקים ענקית ניצבה מעל לראשינו, אבל נראתה מאובקת וכלל לא האירה. המרצפות הכהות הזכירו את שנות ה־80, והבר - את אולמי "בון טון" ברמת גן.
למזלם, כל העיצוב הזה מתגמד אל מול צחוקה של אולברה. צחוק רועם, חד, מתגלגל. או שאוהבים אותו וצוחקים יחד איתו, או ששונאים אותו. אנחנו בעדו.
האוכל כאן, כמו הצחוק, משוגע. או שאוהבים אותו או שלא מבינים אותו. משוגע, אין מילה אחרת לתאר אותו. אנחנו נחשבים לכאלה שאוהבים יצירתיות ונועזות קולינרית, וכשזה מצליח זה מערבל חושים; אל תשאלו מה קורה כשזה נכשל.
כזו היא המנה אסמרה טרטר בקר, שהיא גם מהיקרות שבמנות הראשונות המוגשות בעיר: 68 שקל. התמורה מעניינת, אין עוד מנה כזו או דומה לה בעיר. טרטר הבקר מתובל היטב, והסועד מתבקש להניח אותו על גבי לחוח תימני ולפזר מעליו סוכר דמררה מעורבב בקפה והל. טעמים עשירים וחזקים, ובאיזושהי מידה גם ממכרים. היא לא אסתטית ולא כל אחד יתחבר אליה, ואפילו הדעות שלנו נחלקו.
הסלפיקון הוא מנה נוספת מהתפריט הלא מוגדר של השפית - יצור כלאיים בין בשר בקר מפורק (וקר) עם קרם פרש ליים המשתלט על הטעמים, והכל מונח על צ'יפס טפיוקה. הבנתם? גם אנחנו לא. התוצאה היא ערבוב בין שמחה לתהייה, בין נועזות לטיפשות. זר לא יבין זאת. המנה הראשונה הטובה בעינינו היא דווקא הפשוטה יותר: סלט זוקיני נא א־לה רומא (48 שקל) - רצועות זוקיני טריות עם גבינת פיקורינו רומאנו מעליה ולימון. פשוטה ונעימה.
גם העיקריות משוגעות. את מנת פריז (128 שקל) לא אוכלים בעיר האורות, אבל כאן היא נחשבת למנת דגל: חזה ברווז על פרנץ' טוסט, מעליו ריבת תה ודובדבנים, מצד ימין נקטרינה צלויה ומתוקה ומצד שמאל עלי בוק צ'וי מאודים ומרירים. איך אפשר להסביר בכתב מהו טעם של מזרח ומערב, צפון ודרום, שמיים וארץ, אובמה וקים ג'ונג איל? למרבה הפלא, זו המנה הטעימה ביותר בארוחה המשוגעת הזו. "אואזיס" אינה מסעדה קלה לעיכול. או שתאהבו אותה או שלא.
לא מתחשק לכם לבשל לערב החג? הנה ארבע אפשרויות להזמנת אוכל מוכן ואיכותי שירשים את האורחים שלכם באותה מידה
אנו חיים בעידן שבו לא חייבים לעמוד שעות מול הסירים לפני החג, אלא אפשר פשוט להזמין אוכל מוכן (ואפילו להגיש אותו בצלחות חד־פעמיות יפהפיות). כל מה שנותר הוא רק למצוא את המקומות הנכונים שיבשלו בעבורכם, ואפילו יזכו אתכם במחמאות מהאורחים.