מזמן כבר הבנו , הישראלים, שאוכל ערבי הוא הרבה יותר מחומוס צ'יפס סלט, אבו גוש איפשהו בשבתות או ההיא שמוכרת פיתות ולבאנה בצפון. אנחנו, הגלותיים, מעורבבי העדות והמטבחים, אלו שאוכלים גם חריימה לוהט וגם גפילטע באותו שולחן, מזמן הבנו אנחנו, שלא משנה אם אנחנו אוהבים או שונאים, הדמיון בין שני המטבחים הוא כל כך עצום והחיבור שלנו למטבח הערבי הוא כל כך חזק שרק שם, באמצע הביס נוטף המיצים או בשלוק הזה של הקפה השחור המריר, רק שם באותו הרגע אנחנו לא שונאים ואפילו די נהנים מהשלווה הטעימה הזו.