דו קיום קולינרי: אל עאשי ביפו מחברת בין מזרח למערב

המסעדה בשוק הפשפשים מציגה מטעמים מהמטבח הערבי: מנות קלאסיות אותנטיות מוגשות בשילוב אינטרפרטציה מודרנית ומשודרגות בטוויסטים עכשוויים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קטעייף עספירי
קטעייף עספירי | צילום: אפיק גבאי

מזמן כבר הבנו , הישראלים, שאוכל ערבי הוא הרבה יותר מחומוס צ'יפס סלט, אבו גוש איפשהו בשבתות או ההיא שמוכרת פיתות ולבאנה בצפון. אנחנו, הגלותיים, מעורבבי העדות והמטבחים, אלו שאוכלים גם חריימה לוהט וגם גפילטע באותו שולחן, מזמן הבנו אנחנו, שלא משנה אם אנחנו אוהבים או שונאים, הדמיון בין שני המטבחים הוא כל כך עצום והחיבור שלנו למטבח הערבי הוא כל כך חזק שרק שם, באמצע הביס נוטף המיצים או בשלוק הזה של הקפה השחור המריר, רק שם באותו הרגע אנחנו לא שונאים ואפילו די נהנים מהשלווה הטעימה הזו.

תגיות:
מסעדה
/
יפו
/
אוכל ערבי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף