יש לא מעט מאכלים שיכולים להקל את הקור ואת מזג האוויר האפרורי. אחד מהם הוא עוגיות כעך מתוקות מבית אמא, שתפקידן להעלות את רמת הסוכר בדם, והן ישתלבו היטב עם כוס תה חם.
3 ביצים מס' 2
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
קליפה ומיץ מחצי לימון בינוני
2 טיפות מי תפרחת הדרים –
מי זהר
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
1/4 כוס שקדים או אגוזים טחונים דק
1/2 כוס גרגירי שומשום
1 כף גרגירי שומר
1. מניחים בקערה רחבה את הביצים וטורפים תוך כדי הוספת הסוכר, השמן, מיץ הלימון, קליפת הלימון, טיפות תפרחת ההדרים ואבקת האפייה. ממשיכים לטרוף עד קבלת בלילה תפוחה ואוורירית (אפשר להכניס הכל לקערת מערבל חשמלי ולערבל כ־4־5 דקות). מוסיפים את השקדים הטחונים, גרגירי השומשום, גרגירי השומר והקמח בהדרגה, תוך לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט קמח או מיץ תפוזים (תלוי בגלוטן המצוי בקמח. לכן חשוב מאוד להוסיף את הקמח בהדרגה תוך לישה במערבל או בידיים). לשים לקבלת בצק רך וגמיש.