העולם עיגול: כעכים מתוקים מושלמים לאווירה האפרורית

הגשם כבר כאן, אז אין זמן מתאים יותר מעונת הסתיו בשביל להכין עוגיות כעך, שמקלות על מזג האוויר האפרורי ומשתלבות היטב עם כוס תה מהביל

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות "סבתא אסתר הקטנה", אוכל
עוגיות "סבתא אסתר הקטנה", אוכל | צילום: פסקל פרץ רובין
3
גלריה

יש לא מעט מאכלים שיכולים להקל את הקור ואת מזג האוויר האפרורי. אחד מהם הוא עוגיות כעך מתוקות מבית אמא, שתפקידן להעלות את רמת הסוכר בדם, והן ישתלבו היטב עם כוס תה חם.

3 ביצים מס' 2

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

קליפה ומיץ מחצי לימון בינוני

2 טיפות מי תפרחת הדרים –

מי זהר

1/2 1 שקיות אבקת אפייה

1/4 כוס שקדים או אגוזים טחונים דק

1/2 כוס גרגירי שומשום

1 כף גרגירי שומר

עוגיות "סבתא אסתר הקטנה". צילום: פסקל פרץ רובין
עוגיות "סבתא אסתר הקטנה". צילום: פסקל פרץ רובין | עוגיות "סבתא אסתר הקטנה". צילום: פסקל פרץ רובין

1. מניחים בקערה רחבה את הביצים וטורפים תוך כדי הוספת הסוכר, השמן, מיץ הלימון, קליפת הלימון, טיפות תפרחת ההדרים ואבקת האפייה. ממשיכים לטרוף עד קבלת בלילה תפוחה ואוורירית (אפשר להכניס הכל לקערת מערבל חשמלי ולערבל כ־4־5 דקות). מוסיפים את השקדים הטחונים, גרגירי השומשום, גרגירי השומר והקמח בהדרגה, תוך לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט קמח או מיץ תפוזים (תלוי בגלוטן המצוי בקמח. לכן חשוב מאוד להוסיף את הקמח בהדרגה תוך לישה במערבל או בידיים). לשים לקבלת בצק רך וגמיש.


תגיות:
מתכונים
/
כעכים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף