קינוח קליל ומפתיע: סלסילות אפויות שמתאימות עם כל פרי - בכל עונה

פירות, קרם וניל ובצק הם כל מה שדרוש כדי להתקין קינוח טעים וקל להכנה, שגם מוגש בעיצוב מעורר השראה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סלסילות אישיות של וניל ופירות, אוכל, פסקל
סלסילות אישיות של וניל ופירות, אוכל, פסקל | צילום: פסקל פרץ רובין
3
גלריה

לא תמיד צריך לטרוח במשך שעות במטבח בהפקת מנות אחרונות מורכבות ומסובכות. בתקופות לחוצות או בימים שבהם אנו קצרים בזמן, לעתים דווקא הפשטות והקלילות מובילות לתוצאות מפתיעות וטעימות במיוחד. לשם כך רצוי להשתמש בבצקים מוכנים, לעצבם בצורה מעניינת ולשלב בהם פרי וקרם.

לפניכם מתכון לקינוח פשוט ומהיר הכנה, כ־15 דקות, שאפשר להכינו עם ריבועי בצק עלים מוכנים או עם עלי פילו. בוחרים מפירות העונה, מטפלים בהם מעט וניגשים לעבודה.

כ־10 עלי פילו גדולים חתוכים לריבועים או ריבועי בצק עלים מוכנים

1/2 כוס חמאה מומסת להברשת עלי הפילו או תרסיס שמן

1 כפית ליקר דובדבנים

1־2 כפות סוכר חום

2 כפות מים

2־3 טיפות תמצית וניל

3/4 כוס פירורי ביסקוויטים או פתיתי קוקוס קלוי

1־2 כוסות קצפת מוכנה – עשויה מאינסטנט פודינג וניל, חלב ושמנת מתוקה

עלי נענע טריים

סלסילות פירות מפנקות. צילום: פסקל פרץ-רובין
סלסילות פירות מפנקות. צילום: פסקל פרץ-רובין | סלסילות פירות מפנקות. צילום: פסקל פרץ-רובין

בינוני. מוסיפים את הליקר, הסוכר, המים והווניל. מערבבים ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית עד לריכוך. יש לוודא שפרוסות הפירות לא יתבשלו יתר על המידה.

מפזרים כפית או שתיים של פירורי

ביסקוויטים או פתיתי קוקוס. מניחים מעל פרוסות פירות. בדרך זו מכינים את כל הסלסלות.

ומאחסנים במקרר עד להגשה.

כאשר עובדים עם עלי פילו, חשוב להקפיד שיהיו עטופים במגבת לחה, לשמירה על גמישותם. אם העלים חשופים – הם מתייבשים ואי אפשר להשתמש בהם. אם הפרי מעט קשה, רככו אותו תחילה במעט מים וסוכר.


תגיות:
קינוחים
/
פסקל פרץ רובין
/
פירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף