הקשר התוניסאי: שני סלטים מהירים ומעולים

גאלט עם סלט פלפלים - שילוב מנצח שמשדרג את פתיחתה של כל ארוחה. וגם מתכון לסלט עגבניות ופלפלים מבושלים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
גאלט עם סלט פלפלים, אוכל, פסקל
גאלט עם סלט פלפלים, אוכל, פסקל | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

השבוע בחרתי להציע שתי מנות מהירות וקלות להכנה. מקור שתיהן הוא במטבח התוניסאי, ואפשר להגישן כפתיח, ואפילו בארוחת הקידוש בשבת.

הראשונה היא גאלט (בצרפתית: מצייה מלוחה), והשנייה היא סלט מבושל חריף בטעם שום וקימל. השילוב ביניהן הופך למאכל מיוחד ומזמין.

* בסלט הירקות חשוב לשמור על בישול קצר כדי לא "לסמרטט” יתר על המידה את הירקות. אתם יכולים לשלב בין גוונים וסוגים של פלפלים.

1/2 4 כוסות קמח מנופה

מעט מלח

1 כף שמרים טריים

2 כפיות שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

3 כפות מלח גס

2. מוסיפים את השמרים ויוצקים בהדרגה ותוך כדי לישה את המים. בוחשים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומשהים להתפחה כחצי שעה.

3. מקמחים משטח עבודה ומשטחים את הבצק לעלה בעובי 1 סנטימטר. קורצים עיגולים או ריבועים בעזרת כלי מתאים ומחוררים בעזרת מזלג (או חותכים

בגלגלת משוננת בכל צורה אחרת - מרובעים, מעוינים, מלבנים ועוד). בוזקים על הגאלטים מלח גס.

5. מסדרים את הגאלטים ברווחים בתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ־20 דקות או עד לקבלת גוון חום זהבהב.

גאלט עם סלט פלפלים. צילום: פסקל פרץ רובין
גאלט עם סלט פלפלים. צילום: פסקל פרץ רובין | גאלט עם סלט פלפלים. צילום: פסקל פרץ רובין

החומרים ל־5־6 מנות

1 פלפל ירוק גדול

1 פלפל ירוק חריף – במקרה שאינו חריף דיו אפשר להוסיף עוד פלפל אחד

2 עגבניות גדולות

5 שיני שום

3 כפות שמן

1/4 כוס מים

1/4־1/2 כפית קימל טחונים או שלמים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2. מניחים את השמן עם הירקות בסיר, מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים. מכסים את הסיר ומניחים על להבה בינונית. מבשלים כ־10 דקות עד לריכוך הירקות ואידוי חלק מהנוזלים.

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
אוכל
/
סלטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף