בשבוע שעבר ביקר בישראל לוק בושארד, מיקב פברה הצרפתי, והביא ל"דרך היין" יינות לטעימה. יינות Domaine William Fevre הם מהמוערכים ביותר באזור שבלי המפורסם, ומציגים בצורה נהדרת את כל מה ששאבלי יודע לתת: אלגנטיות, רעננות וביטוי טהור לטרוארים (תנאי הסביבה לגידול חקלאי) הייחודיים של האזור.
משפחת פברה נמצאת באזור שבלי כבר יותר מ-250 שנה. את הדומיין הקים וויליאם פברה בשנת 1959 והחל לרכוש אדמות בחלקות הטובות ביותר באזור. היינות מיוצרים בהקפדה רבה על כל פרט ופרט. יבולים נמוכים, בציר ידני, מיון קפדני של הענבים ויישון היינות בשילוב של מעט חביות עץ ישן ומכלי נירוסטה על פי שנת הבציר. זהו אזור של יינות לבנים. ליקב כרמי שרדונה בלבד.
היה מעניין לטעום יינות שגדלים בכרמים הסמוכים זה לזה, ולהיווכח בהבדלים ביניהם בשל שינויים קלים, כמו הבדלים של מטרים בודדים בגובה הכרם או נטייה שונה אל השמש.
כ-10% מהיין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי ישנות והיתר במכלי נירוסטה לשימור הרעננות. צבעו של היין קש בהיר, הוא בעל ניחוחות פרחוניים המלווים בניחוחות פירות הדר וכן נגיעות מינרליות. ליין יש עוצמה רבה וחמיצות גבוהה.
יין שהתיישן כ-14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, מרביתן ישנות. יין רב-עוצמה, מורכב ומרשים. ליין ניחוחות פרחוניים ומינרליים וסיומת עשירה וארוכה. מחליק בגרון ומדויק. יין שאפשר לשתות בלי סוף. פוטנציאל יישון לעשר שנים.
כמו שאר היינות של היקב, גם זה עשוי 100% שרדונה. ענבי השרדונה עברו סחיטה עדינה ותסיסה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה לשמירה על האופי הארומטי והרעננות של היין. התוצאה היא יין בעל ניחוחות פרחוניים לצד פרי צעיר וטרי עם רמזים למינרליות עדינה ברקע. קבלו טיפ: הוא משתפר עם הזמן בכוס. תנו לו לשכב ולנשום, זה יעשה לו רק טוב.
איך אתם אוהבים את הוויסקי שלכם? נקי, בלנד או סינגל מאלט? סביב המשקה הפופולרי יש עולם שלם של תוכן, טעמים והרכבים. רשת חנויות "דרך היין" מקיימת במהלך חודש דצמבר חגיגה גדולה ושמחה סביב הוויסקי - אירועי טעימה ללא תשלום, ערב וויסקי, הרצאה וסרט בסינמטק תל אביב, מפגשי טעימה מודרכים, מבצעים וגם סדנאות ייחודיות: "סקוטלנד נגד אירלנד", "וויסקי מהספייסייד" ו"סקוטלנד נגד יפן!".
אירועי החודש יסתיימו בחגיגה גדולה בסניף הדגל של דרך היין בדרך השלום בתל אביב, ביום חמישי ה־29.12, אז ייפתחו מעל 25 סוגי סינגל מאלט לטעימה.
חברת השוקולד "שמרלינג'ס", יצרנית שוקולד מסדרת רוזמרי, תשווק בישראל ליקר שוקולד מנטה 16.9% אלכוהול. שמרלינג'ס שוקולד מנטה מיוצר לפי מתכון שווייצרי מחומרי גלם איכותיים של שוקולד "שמרלינג'ס" בטכנולוגיה בלעדית המעניקה לו מרקם שמנת סמיך ללא היפרדות מרכיבים וללא היווצרות משקעים לכל אורך חיי המדף שלו. המרקם של ליקר "שמרלינג'ס" אותר בעזרת מומחים בינלאומיים בטכנולוגיית המזון ונרשם כפטנט בלעדי. הליקר כשר למהדרין. המחיר כ-100 שקלים.
ספיריטים סחר בע"מ, יבואנית וודקה ואן גוך ומותגי אלכוהול נוספים, מוסיפה שני טעמים חדשים למשקה האמברוזיה האהוב. ה־AMBROSIA הוא משקה מבעבע קליל ופירותי, שעובר סינון בזהב, מה שתורם לטעמו הייחודי. המשקה מכיל 6% אלכוהול ומגיע במגוון טעמים. נוסף לטעמי אפרסק ופירות יער המוכרים, כעת נוספים שני טעמים נוספים: טעם קלאסי וטעם אסאי. ה־ AMBROSIA מוצע למכירה בבקבוקי 750 מ"ל במחיר השקה מיוחד של 29 שקלים. הסדרה כשרה. מומלץ להגיש כאפריטיף וכמובן, צונן.