חדשות האוכל: מאפיה שבדית בת"א, תפריטי חורף בירושלים

מקדירות בשר דרך בית קפה חובה לכל מכורי המתוק. אסנת גואטה מגישה לכם את המקומות ששווה לתת אליהם קפיצה, וגם עוזרת לכם עם מתנה מקורית לחברים בחו"ל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לורנץ ומינץ, אוכל
לורנץ ומינץ, אוכל | צילום: אסנת גואטה
5
גלריה

מתברר שהשבדים יודעים גם לאפות ולא רק לבנות רהיטים. בשקט בשקט קם לו מייקל - בחור שבדי חמוד ומוכשר והחליט שהוא מכיר לתל אביביים העילאיים קצת מתרבות הבית שלו בצורת מאפי שמרים מענגים מלאים בניחוחות מעט אחרים ומפתיעים: קרם מדהים וארומתי של הל, ניחוחות של זעפרן ווניל, קינמון וסוכר,קראנצ׳ים של תפוחי עץ, טארטלטים של שקדים נימוחים, מאפי זעפרן ושוקולד לבן שבא לעצור לרגע את הנשימה בגללו, לחמניות מתקתקות ממולאות בקרם שקדים וקציפת זעפרן והכל בבצק שמרים רך כמו חמאה, כל כך לא שגרתי במרקם שלו, שהצורך לנשנש אותו רק גובר בכל ביס.

בייקרי שבדי. צילום: אסנת גואטה
בייקרי שבדי. צילום: אסנת גואטה | בייקרי שבדי. צילום: אסנת גואטה

החלום של אמריקה - גדולה מהחיים, צבעונית, מלאת חיים, מוזיקה, טעמים ושפע – הוא העומד מאחורי הקמתו של המיזם החדש ויוצא הדופן של המסעדן הוותיק צביקי עשת ובנו אורי עשת, שנפתח בימים אלו בבית ציוני אמריקה שבלב תל אביב. AMERICA מגישה לא רק מטבח יוצא דופן, אלא גם חווית בילוי לא שגרתית בלא פחות מארבעה אזורים שונים שלכל אחד אופי וייחוד משלו - מסעדת אוכל נשמה עם הופעות מוזיקה חיה מדי יום, בר אמריקאי, בית קפה אורבני ודוכן אוכל רחוב מקסיקני תוסס. כל אחד מהם שואב את השראתו מהתרבות האמריקאית ששורשיה ברחובות הארלם, ברוקלין, ניו אורלינס ומקסיקו.

העיצוב בהשפעת תרבות הסול והפאנק והמסעדה מציע חוויה שופעת של אוכל נשמה אמריקאי אותנטי, גדול ואמיתי, מנחם ועשיר המוגש באווירת קז'ואל נוחה, קלילה ומלאת גרוב. פסקול שהורכב בקפידה מתבסס על ג'אז, סווינג, פאנק, סול ורוקנ'רול משלים את חווית הבילוי במקום. בעתיד הקרוב מתוכננת AMERICA להתרחב ולכלול חלל להופעות גדולות, כמו גם חנות גאדג'טים ומתנות ייחודית. ואנחנו נטעם ונספר לכם על התפריט ממש בקרוב.

כמה פעמים רציתם לארוז את הטעמים הגדולים של ישראל כמו טחינה, חלבה, חומוס, דבש, חליטות, חרובים ועוד ולשלוח אותם כמארז קולינארי לחברים/ מכרים / משפחה בחו"ל?

ההזמנה באתר נוחה ומהירה וכוללת גם אופציה להשאיר מין כרטיס ברכה קטן ופשט לצאת לדרך. האתר מותאם בכמה שפות ונותן מענה מעולה לכל אחד.

המוצרים ללא חומרים משמרים, ללא צבעי טעם וריח וכשרים בד"ץ חתם סופר וגם רבנות (פרווה). השותפים לדרך ולתהליך הייצור הינם חקלאים, דבוראים ומפעלי בוטיק משפחתיים, המתמחים במוצרי בריאות איכותיים מן הטבע – הכל בייצור כחול לבן ובאריזה מהודרת ומרשימה ורב שימושית.

מחירים לדוגמא: ממרחים: החל מ-35 שקלים / דבש: החל מ-35 שקלים / טחינות בטעמים: החל מ-39 שקלים ועוד.

ניתן לרכוש את המוצרים באתר החברה ובחנויות מתמחות בתחום אוכל והתיירות כמו: לגעת אוכל, דומו (הרצליה ורמת אביב), חנויות מזכרות ועוד

ניתן לברר את נקודת המכירה הקרובה לביתך בטלפון: 09-9518877

סדרת המוצרים של yoffi. צילום: דן לב
סדרת המוצרים של yoffi. צילום: דן לב | סדרת המוצרים של yoffi. צילום: דן לב

מסעדת Clash החדשה במלון Nyx משיקה ערבי קונספט ייחודים בימי שלישי בהם יוכלו הסועדים ליהנות מתפריט הקוקטיילים החדש של המסעדה לצד מנות Raw Food מותאמות ו Dj שינעים את האווירה.

שילוב מנצח לדוגמה: מנת קרפצ'יו דג ים תיכוני – קרפצ'יו דג ים, זרעי עגבניות, אורגנו טרי, עגבניות שרי מיובשות, שום, פלפל חריף, קרוטונים וקרם יוגורט עשיר (51 ש"ח) לצד קוקטייל מומוס – טעמי אדמה רעננים עם נגיעות של פרחי בר מאוזנים באופן מדויק – ג'ין, מלפפון וג'ינג'ר טריים, מיץ לימון סחוט, תמצית פרחי בר מאוזנים וורמוט יבש (52 ש"ח).

כל יום בין השעות 16.00 ל- 20.00 תפריט הקוקטיילים החדש של המסעדה מוצע במתכונת של 1+1 חינם. בערבי Clashing Vibes, ימי שלישי, בנוסף לכך ייהנו הסועדים משתי מנות Raw Food לבחירתם במחיר מיוחד של 90 ש"ח. Clash, מנחם בגין 48 תל אביב. טלפון להזמנת מקום: 035023223

בעל המסעדה, אסף צוונגף החליט כי בחודש ינואר/פברואר הוא מזמין את הקהל הישראלי לשלם כפי ראות עיניו, על מנת לעורר את החורף הקר במעט וכניסוי חברתי לקהל הישראלי, כמו כן לקבל אינדיקציה אמיתית למחירי התפריט ולמנות המוצעות בו וללא קשר לעלויות food cost, בסיום הארוחה יוגש משוב ובו הלקוח/ה יציינו מדוע בחרו לשלם פחות או לחילופין יותר עבור המנה שאכלו.

הניסוי כולל את כל המנות בתפריט וקוקטיילים לדוגמה: קבב ים, ברבוניות, שרימפס בחמאה, פילה סמלון, מיקס פירות ים, סינייה, מוסקה יוונית ועוד

לימאני – נמל קיסריה 04-6100022

לימאני. צילום: רועי גרינברג
לימאני. צילום: רועי גרינברג | לימאני. צילום: רועי גרינברג

השף אבי לוי מציג מנות חדשות המדגישות את החיבור בין מרוקו וספרד והשורשיות של המרוקאים האלג'יראים שיצר למסעדת "המוציא". תפריט החורף החדש מתאים עצמו אל הקור הירושלמי עם מנות פתילייה, קדירות, מרקים ומנות מנחמות חדשות ומחודשות. בתפריט החדש: "בשר ראש וחומוס" - תבשיל בישול ארוך בקדירה, על פתיליה של בשר ראש וגרגירי חומוס / "תבשיל אסאדו בפלפלים ובטטות" / "מקפול" – תבשיל בשר צלי בבישול פתיליה ארוך בשילוב של מעט קינמון, סוכר חום, עגבניות ובצל מקורמל ועוד

מסעדת "המוציא". צילום: יח"צ
מסעדת "המוציא". צילום: יח"צ | מסעדת "המוציא". צילום: יח"צ

לחובבי השוקולד יש את פנקייק פומבה שוקולד עם קרם נוטלה, שוקולד לבן, עוגיות קוקילידה, פניני שוקולד, מקופלת לבנה, בננה מקורמלת וכדור גלידת וניל עוגיות. ולאוהבי הריגושים פנקייק מזרח & מערב המגיע עם סלמון מעושן, קרם גבינת שמנת, חביתה, ריבת צ'ילי, פטריות שמפיניון, רצועות סלק וגזר מעל ורוטב טריאקי.

מסעדות הרשת מתאפיינות בעיצוב רטרו ייחודי שנותן לסועדים את התחושה כאילו נכנסו לדיינר אמריקאי אותנטי. עם כלי נגינה התלויים מהתקרה, קטעי עיתונות ישנים, תמונות ופרטי אספנות נדירים כדוגמת מכונת תקליטים, אקורדיון, חצוצרות, רדיו ועוד, המשלימים את החוויה המיוחדת.

תגיות:
ביקורת אוכל
/
מסעדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף