עכשיו כבר ידוע לכולם שחשוב מאוד לצרוך ירקות לפי סוגים, גוונים וכמויות מומלצות. ושממש לא חייבים לחכות להכרזה על משטר אכילה בריא כדי להגביר את צריכתם, אלא להתרגל מגיל צעיר לשלבם בתפריט היומי באופן קבוע. כדי לעשות את זה מעניין, אפשר בקלות להפוך כל סלט ירקות עשיר לארוחה שלמה באמצעות הוספת חלבון מהצומח או מהחי, כמו רצועות חזה עוף מוקפץ, רבעי ביצים קשות, גבינות, טונה משומרת ומגוון של קטניות או דגנים מבושלים.
כאשר מכינים סלט מגוון בירקות שלא כל בני המשפחה נחשפו אליהם, רצוי תחילה להשתמש בתיבולים עדינים, כדי ללמד את בני הבית לחבב את טעם הירק, ורק אז להוסיף רטבים דומיננטיים ומעניינים.
ירקות קשים כמו גזר, לפת, מלפפונים, קולרבי ואפילו בצל אפשר לקלוף ולשמור אפילו יממה קודם במכלים בעלי סגירה טובה עם מים, עד שעושים בהם שימוש.
הכינו מראש את הרטבים ואחסנו בנפרד במכלים קטנים. סמוך למועד ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, וכך שומרים על רעננות הסלט ובעיקר על פריכותו.
שטפו היטב ומראש את עשבי התיבול, ושמרו במקרר בכלי מתאים או על רדיד אלומיניום.
1 כוס קינואה מבושלת
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 צרור נענע קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
50 גרם חמוציות
50 גרם צימוקים בהירים
חופן שקדים מולבנים קלויים
מלח
מיץ לימון
שמן זית
1 גזר גדול
1 מלפפון גדול
1 עגבנייה גדולה או חופן עגבניות שרי
1 כוס רצועות חסה
1 כוס עלי תרד נקיים
2 בצלים ירוקים קצוצים
5 צנוניות
1/4 כרובית
1 כוס קטניות או דגנים מבושלים
מיץ מלימון גדול
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפיות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון