הכניסה לעולם האלכוהול הגיעה מקורס ברמנים, שקיבלתי כצ'ופר על עבודה טובה בבר שעבדתי בו. לאחר מכן נכנסתי לבר ולא יצאתי ממנו מאז", מספרת עדיה לאנג (34) נשואה ואם לילד שמתגוררת בתל אביב. "התשוקה לארח, הרצון לשנות לאנשים את הערב, לחשוף אותם לטעמים חדשים ובעיקר לעשות אותם מאושרים, היא זו שסחפה אותי וגרמה להישאר. מה שלא מובן מאליו הוא הדלתות שנפתחו ואפשרו לי להישאר ופשוט - לעשות מזה קריירה. מעט אנשים קמים בבוקר ובאמת אוהבים את מה שהם עושים. אני בת־מזל ללא ספק".
לאנג נמצאת בתעשיית האלכוהול כבר 14 שנים. בין היתר שימשה כמנהלת בבית הספר לברמנים "זמן אמיתי" וייעצה למקומות חדשים שנפתחו. בחמש השנים האחרונות היא עובדת ב־IBBLS, שם היא מנהלת כיום את מותגי הריזרב ואת תחרות הברמנים WORLD CLASS , שנחשבת לפרויקט הדגל של החברה.
אל העיסוק בעולם האלכוהול הגעתי במקרה, לפני 23 שנים, כשפתחתי פאב בגחמה ילדותית משהו ובלי להבין הרבה", מספרת מירה איתן, מנהלת שיווק ביקבי כרמל ויתיר, נשואה ומתגוררת בתל אביב. "הבר שפתחתי נסגר אחרי פחות משנתיים. להפתעתי גיליתי שלא מספיק שעולם האלכוהול מרתק אותי, ושבשביל לנהל פאב רצוי להבין בעסקים. אז בעסקים הפסדתי, אבל הרווחתי עולם מרתק. חקרתי ולמדתי על תרבות האלכוהול, שנשביתי בקסמה, סיירתי במבשלות, במזקקות ובבתי ייצור אלכוהול ברחבי העולם. בהמשך לימדתי על אלכוהול ויין בבית הספר לברמנים 'זמן אמיתי'. הדבר שהכי גרם לי אושר הוא כתיבת הספר 'שעות שמחות', שהוצאתי לפני כמה שנים - סיפורים על הבר ומתכוני קוקטיילים מפורסמים".
לפני ארבע שנים הגעתי לצומת דרכים, שבו היה עלי לבחור בין 'עבודה של גדולים' לבין התמסרות לבר", מספרת ויטה ולדימירסקי, (29) רווקה מתל אביב, בעלת הבר בעל הסגנון הניו־אורלינסי FRENCH 57, על הסיבה שהביאה אותה לעבוד בתחום האלכוהול. "ככה יצא שבדיוק באותה התקופה שאלו אותי אם אני יכולה למלא מקום בתחרות קוקטיילים לברמניות בלבד. הסכמתי, למרות שלא היה לי מושג על קוקטיילים בכלל. בתחרות נכשלתי ובגדול, אבל בעקבות זאת נחשפתי לרבדים חדשים, לטכניקות חדשות, להיסטוריה, לאומנות המיקסולוגיה ולקהילה שלמה שלא הכרתי בעבר. תוך שבוע עזבתי את עבודת המשרד שלי והקדשתי את כולי ללמוד ולהתפתח ובעיקר לעשות את מה שאני נהנית ממנו הכי הרבה".