שנייה לפני שיעופו עלי כל מיני מכורי שווארמה שמוכנים לשלם בזהב על המנה שלהם או לנסוע עד איזו פינה בצפון, שם ורק שם, יושב לו איזה זקן מט למות שמכין את השווארמה הכי טובה בין השעות 10:15 ל-10:23 בתיבול מיוחד שנכתש רק כשהירח מלא ועם פיתה שהוא אופה במדבר כשהשמש מתחילה לשקוע ועם חיטה שנאספה על ידי נשים ערביות בנות 70. טוב. יאללה, שחררו.

למדור הזה בחרנו רק שווארמיות תל אביביות, כי תל אביב היא העיר היחידה שתעז ליצור קצת וורסטיליות מאותה מנה גדושת עמבה ושומן, תיבול ולאפה. 




שווארמה אנטריקוט של פלאפל גבאי
פלאפל גבאי, הידוע דווקא בפלאפל שלו ובמרקים המעולים, מכין את השווארמה שלו דווקא מבשר אנטריקוט וקוצר עמה הצלחה לא מעטה.

מה מיוחד : השווארמה של פלאפל גבאי עשויה מ-200 גרם של בשר אנטריקוט מובחר, הנצלה על הפלנצ'ה בתוספת של בצל, פלפל ירוק חריף ותבליני הבית הסודיים של גבאי.

קונפיגורציה: בפיתה רכה או בצלחת- לאפה לא עובדת פה. סלטי הבית ניתנים חופשי.

בשר אנטריקוט על הפלנצ'ה. צילום: אפיק גבאי

מחיר:  38/48 שקל
פלאפל גבאי, בוגרשוב 25 תל אביב, 03-6297060.


פישופ - שווארמה לוקוס
פישופ הם פינה משובחת בשרונה מרקט המזכירה את השווקים בברצלונה ויודעת לספק חוויה ואוכל טוב. הלוקוס מתגלה כדג מושלם לשווארמה שסופג תיבול כמו שצריך ועדיין שומר על עסיסיות, והכיף הוא שאפשר לאכול עוד מנות במקביל, לשתות כוס יין וליהנות מהשווארמה גם בלי לעמוד מעל הבר סלטים כשהפיתה נוזלת.

מה מיוחד: השווארמה מוגשת כספיישל משתנה והיא עשויה מדג לוקוס בתיבול ים-תיכוני

קונפיגורציה: השווארמה מוגשת על מצע של קדאיף קריספי, עם קרם חומוס וסחוג ביתי שעושים במקום. מנה לכל דבר.

הדג המושלם לשווארמה - לוקוס. צילום: נועם כהן

מחיר: 64 שקל
FISHOP, שרונה מרקט, תל אביב


בר דגים - שווארמת דגים
בר דגים ברמת החייל והסניף החדש בכפר סבא הביאו את תרבות הדגים לאוכל רחוב. ברבוניות, פיש אנד ציפס ועכשיו גם שווארמה. הוא שמח, צעיר וטעים אצלו תמיד.

מה מיוחד: השווארמה של בר דגים עשויה מנתחי טונה אדומה צרובים על הפלנצ'ה שמצליחים לשמור על עסיסיות מושלמת והמנה מפתיעה גם חובבי בשר. הסלט הוא פתרון מושלם למי ששומר קצת על הגזרה. תיזהרו מהצ׳ייסרים של הערק שנמזגים כמו מים

קונפיגורציה: כסלט שווארמה עם מלא ירקות או כריך שווארמת ים עם טחינה, חריף וירקות.

הביאו את תרבות הדגים לאוכל רחוב. צילום: טל צ'יקורל

מחיר:  49 שקל
בר דגים, שוק צפון ואושילנד, כפר סבא


הבסטה - שווארמת חזיר
אחת המנות המיוחדות, הלא קונבנציונליות והטובות בעיר.

מה מיוחד: פרוסות של בטן חזיר שנצלתה שש שעות בתנור, צרובות על הפלנצ׳ה שנותנות רכות בלתי תאמן לכל המנה. כל זה, יחד עם הבצל הכבוש, מספק מנה מאד מעניינת.

קונפיגורציה: ארוזות בפיתה עם בצל מטוגן ובצל כבוש בחומץ יין אדום.

שש שעות צלייה. צילום: מיכל לויט

מחיר:  69 שקל 
הבסטה : שוק הכרמל


שגב קונספט - שווארמה עולמית
"שגב קונספט" משלב בין המזרח למערב תחת המתכון הקלאסי של השווארמה הישראלית.

מה מיוחד: שגב לוקח את השווארמה הקלאסית ומשלב בה טעמים ייחודיים מכל עולם. אנחנו טעמנו את המקסקנית ששילבה בין בשר מתובל מאד שקיבל שידרוג עם גוואקמולה, תירס צלוי, עגבנייה, בצל סגול, חלפיניו וכוסברה. השילוב היה מעניין, פיקנטי, המזרחי מאד השתלט אבל בתכלס- מרענן יותר ועשיר יותר בירק.

קונפיגורציה: השווארמות מוגשות בתוך לחם מיוחד ולא פיתה, או בתוך לחם ללא גלוטן עם רטבים מקסיקניים כגון איולי צ'יפוטלה , הבשר מאד רך ועסיסי ששילב בין כבש והודו, מנה מאד משביעה. העסקית מגיעה עם צ׳יפס ושתייה.

מוגשת בלחם מיוחד. צילום: אנטולי מיכאלו

מחיר: 46-43 שקל
בכל רחבי הארץ



שווארמקס - מירוקה ועד תאילנדית
לפני מספר חודשים נפתחה רשת שווארמקס שמבטיחה שווארמה במחירים שפויים יחד עם מנות שווארמה קצת שונות כמו תאילנדית, ירושלמית, מרגז, ירוקה ועוד.

מה מיוחד: בכל סניף מוצבים שני עמודי שווארמה קלאסיים - הודו ועגל ושומן כבש ומשם מתחילה חגיגה של טעמים בגרסאות השף, כמו: שווארמקס תאי עם תערובת ירקות ברוטב קוקוס וג'ינג'ר; שווארמקס עולמית עם מרגז,  שווארמקס ירוקה שעועית, בייבי תרד, פטרוזיליה וטחינה ירוקה; שווארמקס רד רוטב שקשוקה, ביצים וטחינה גולמית, שווארמקס ירושלמית עם כבד עוף ולבבות, בצל מטוגן בתיבול סומק וטחינה ועוד.

קונפיגורציה: השווארמקס מוגשות בפיתה, לאפה, פרנה, בגט הנאפה טרי במקום או בצלחת.

מנה ירוקה ולא יקרה. צילום: דניאל לילה

מחיר: זול בהשוואה למחירי השווארמה בענף ונעים בין 25 שקלים לשווארמקס בפיתה, 35 שקלים לשווארמה בלאפה ו-55 שקלים למנה בצלחת עם תוספות כמו צ'יפס או אורז. ארוחה עסקית של שווארמקס לבחירה בפיתה, בתוספת צ'יפס ושתייה עולה 37 שקלים. בנוסף, מציעים ב"שווארמקס" בירה וצ'ייסרים של אלכוהול במחירים נוחים.  
אבן גבירול 14, תל אביב

התרנגול הכחול - שווארמה גורמה
גם שאול בן אדרת נכנס לעניין ובנה לעצו מנה שמשלבת בין מנת רחוב ובין המסעדה.

מה מיוחד: שווארמה של תרנגול על חומוס מסבחה חמה, פלפלונים, עשבי תבלין, טחינה ועמבה.

קונפיגורציה: צלחת כמובן, למרות שאם זה היה מוגש בפיתה היה לזה קטע יותר חזק מבחינתנו.

מוגשת על צלחת ולא בפיתה. צילום: ירון ברנר

מחיר: 96 שקל, כיאה למסעדה.
התרנגול הכחול, ניסים אלוני 10 , תל אביב.

 

גלו את החדשות לפני כולם. הצטרפו בלייק לפייסבוק שלנו.