מדגים ועד מקסיקנית, הכירו את השווארמיות בת"א, שלא נכנעות לסטנדרט

נמאס לכם לשמוע על הזקן שאופה את הפיתה שלו לאור ירח ורק ככה מכין את השווארמה הטובה ביותר? אז לעיר העברית יש כמה מתכונים שיכניסו טעם חדש למנה הוותיקה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שווארמה, אבל עם טוויסט.
שווארמה, אבל עם טוויסט. | צילום: אפיק גבאי
8
גלריה

שנייה לפני שיעופו עלי כל מיני מכורי שווארמה שמוכנים לשלם בזהב על המנה שלהם או לנסוע עד איזו פינה בצפון, שם ורק שם, יושב לו איזה זקן מט למות שמכין את השווארמה הכי טובה בין השעות 10:15 ל-10:23 בתיבול מיוחד שנכתש רק כשהירח מלא ועם פיתה שהוא אופה במדבר כשהשמש מתחילה לשקוע ועם חיטה שנאספה על ידי נשים ערביות בנות 70. טוב. יאללה, שחררו.

למדור הזה בחרנו רק שווארמיות תל אביביות, כי תל אביב היא העיר היחידה שתעז ליצור קצת וורסטיליות מאותה מנה גדושת עמבה ושומן, תיבול ולאפה.

פלאפל גבאי, הידוע דווקא בפלאפל שלו ובמרקים המעולים, מכין את השווארמה שלו דווקא מבשר אנטריקוט וקוצר עמה הצלחה לא מעטה.

בשר אנטריקוט על הפלנצ'ה. צילום: אפיק גבאי
בשר אנטריקוט על הפלנצ'ה. צילום: אפיק גבאי | בשר אנטריקוט על הפלנצ'ה. צילום: אפיק גבאי

פישופ הם פינה משובחת בשרונה מרקט המזכירה את השווקים בברצלונה ויודעת לספק חוויה ואוכל טוב. הלוקוס מתגלה כדג מושלם לשווארמה שסופג תיבול כמו שצריך ועדיין שומר על עסיסיות, והכיף הוא שאפשר לאכול עוד מנות במקביל, לשתות כוס יין וליהנות מהשווארמה גם בלי לעמוד מעל הבר סלטים כשהפיתה נוזלת.

הדג המושלם לשווארמה - לוקוס. צילום: נועם כהן
הדג המושלם לשווארמה - לוקוס. צילום: נועם כהן | הדג המושלם לשווארמה - לוקוס. צילום: נועם כהן

בר דגים ברמת החייל והסניף החדש בכפר סבא הביאו את תרבות הדגים לאוכל רחוב. ברבוניות, פיש אנד ציפס ועכשיו גם שווארמה. הוא שמח, צעיר וטעים אצלו תמיד.

הביאו את תרבות הדגים לאוכל רחוב. צילום: טל צ'יקורל
הביאו את תרבות הדגים לאוכל רחוב. צילום: טל צ'יקורל | הביאו את תרבות הדגים לאוכל רחוב. צילום: טל צ'יקורל

אחת המנות המיוחדות, הלא קונבנציונליות והטובות בעיר.

שש שעות צלייה. צילום: מיכל לויט
שש שעות צלייה. צילום: מיכל לויט | שש שעות צלייה. צילום: מיכל לויט

"שגב קונספט" משלב בין המזרח למערב תחת המתכון הקלאסי של השווארמה הישראלית.

מוגשת בלחם מיוחד. צילום: אנטולי מיכאלו
מוגשת בלחם מיוחד. צילום: אנטולי מיכאלו | מוגשת בלחם מיוחד. צילום: אנטולי מיכאלו
מנה ירוקה ולא יקרה. צילום: דניאל לילה
מנה ירוקה ולא יקרה. צילום: דניאל לילה | מנה ירוקה ולא יקרה. צילום: דניאל לילה

גם שאול בן אדרת נכנס לעניין ובנה לעצו מנה שמשלבת בין מנת רחוב ובין המסעדה.

מוגשת על צלחת ולא בפיתה. צילום: ירון ברנר
מוגשת על צלחת ולא בפיתה. צילום: ירון ברנר | מוגשת על צלחת ולא בפיתה. צילום: ירון ברנר

תגיות:
תל אביב
/
אוכל
/
שווארמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף