"קצת קשה לי לתת לך תפריט המדויק לצרכים שלך בלי לקבל נתונים נוספים עלייך, אבל כדי לא לפגוע בתהליך ההנקה, חשוב שתוסיפי לתפריט היומי שלך עוד כ־400 קלוריות, לא משנה באיזה תפריט את משתמשת. מעבר לזה, חשוב לי להדגיש כי בתקופת ההנקה יש לצרוך הרבה יותר ירקות ופירות עשירים בוויטמין C, ומעבר לזה חשוב להקפיד לשלב בתפריט היומי שלך מזונות עשירים בחלבון וסידן - מגבינות, יוגורטים, בשר, עוף, דגים ועד לביצה אחת ביום לפחות. זאת כדי שתוכלי לקבל את כל הוויטמינים הדרושים עבורך ועבור הרך הנולד”.
“התפריט החדש שבחרת כלל לא מאוזן. יש צורך להוסיף יותר חלבון ופחמימות כדי להעשיר אותו. אני חושבת שלמערכת העיכול שלך עדיין קשה להתרגל לנפח ולמרקם של פירות וירקות טריים, ומה שאני ממליצה לך לעשות זה לשים דגש על הלעיסה שלך. תדאגי ללעוס את המזון כמה שיותר טוב. נוסף על , כשאת בונה לעצמך את התפריט היומי, חשוב שתלמדי להבחין שיש ירקות יותר מורכבים לעיכול וכאלה שנחשבים כיותר קלים ונוחים לעיכול. שעועית ירוקה, למשל, נחשבת יותר מורכבת לעיכול, ואילו ברוקולי מאודה, קישואים ודלעת נחשבים למזונות נוחים הרבה יותר לעיכול. מעבר לזה, את יכולה לשנות את המינונים של המזון. כך למשל, אם לארוחת הערב את אוכלת קציצת דג והרבה שעועית ירוקה, תורידי את הכמות של השעועית הירוקה ותוסיפי לארוחת הערב שלך גם תפוח אדמה אפוי. ושיהיה לך בהצלחה, את בדרך הנכונה”.
עריכה: עדן בן ארי. מתוך תכניתה של ד"ר מאיה רוזמן בכל יום שישי ב-12:00 ב-103FM