חובבי אלכוהול ואלה מכם שעוקבים אחר המדור יודעים לבטח שנהוג להתאים יינות למאכלים. חוץ מהחלוקה הקלאסית של יינות לבנים, שמשתלבים עם מאכלים חלביים, ויינות אדומים, שמשייכים לבשרים, קיימות בעולם האלכוהול אינספור התאמות. כך, למשל, ליינות נהוג להתאים מאכלים לפי עוצמת היין הספציפי, ו־וודקה, למשל, תשתלב היטב עם דג מלוח, חמוצים או מאכלים חריפים. לכבוד יום העצמאות, חג המנגלים הלאומי, החלטנו לסייע לכם להתאים את הבירה למאכלים שתאכלו במהלך היום.
מלכה אדמונית, 5.5% אלכוהול, מאופיינת בטעמי לחם וקרמל הנובעים ממגוון סוגי הלתת השונים המרכיבים אותה. זו בירה עשירה עם נוכחות, שתתאים למנות עוף ובשר אדום.
בטח לא ידעתם, אבל יום הפרעצל הבינלאומי (כן, יש כזה דבר) יצוין בעולם מחר ומחרתיים, 27־28 באפריל. השנה הוא יצוין לראשונה גם בישראל בפסטיבל בווארי אותנטי במתחם הביר גרדן "1040" בנמל תל אביב.
לרגל יום הפרעצל הבינלאומי יארח "1040" את השף דניאל זך, שמנת הפרעצל החם שלו הפכה למנת הדגל שמזוהה עמו עוד מימי "כרמלה בנחלה". ב"1040" יש תריסר סוגים של ויינשטפן ואוכל בווארי מסורתי. לטובת ספורטאים, נהגים ומשפחות עם ילדים, אפשר לרכוש בירת חיטה ללא אלכוהול. בסוף השבוע יהיה אפשר ליהנות ממגוון פרעצלים בציפויים מסקרנים ואנינים של Bretel Zach, ואפשר גם לקחת לדרך בקיוסק בירה מיוחד.
צילומים: מוטי פישביין, אסף לוי, יח"צ