כל יום חופשי שלה נוצל להתנסות באפייה, וככל שאפתה יותר, כך גברה אהבתה לתחום - עד שהחליטה להקשיב ללב ולהפוך את האהבה לפרנסה. מניהול של מאה איש ביום צילום, עברה לביא לבקרים של אפיית עוגות ועוגיות, לבחישה והקצפה, וליצירת טעמים מיוחדים ללקוחות פרטיים ולחברות בענף המזון.
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף שמן, או חמאת קקאו מומסת
למלית:
60 גרם חמאה
30 גרם (3 כפות) סוכר דמררה
250 גרם (כוס) חמאת בוטנים
100 גרם (שקית) אבקת סוכר, מנופה
¼ כפית מלח
ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את סוכר הדמררה ומערבבים. מוסיפים את חמאת הבוטנים, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות. מסירים מן הכיריים, מוסיפים את אבקת הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים עד שהתערובת אינה חמה למגע.
מוציאים את הגביעים מהמקפיא וממלאים במלית. יוצקים מעל שוקולד מומס, לכיסוי ולציפוי מושלם. מחזירים אל המקפיא לעוד 30–20 דקות להתייצבות. מקלפים בעדינות את עטרות הנייר ושומרים את הריסז קאפס במקרר בקופסה אטומה.
לכיפות:
80 גרם ופלים ארוכים בטעם אגוזים
50 גרם חמאה, מומסת
קורט מלח
100 גרם (רבע כוס ועוד כף) מחית פרלינה או נוגט, בטמפרטורת החדר
24 אגוזי לוז שלמים, מולבנים
לבסיס:
4 ופלים ארוכים ברוחב 3 ס"מ בטעם אגוזים
1 כף מחית פרלינה או נוגט
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
לכיפות: טוחנים במעבד מזון את הוופלים לפירורים דקים. מוסיפים מחצית מכמות החמאה המומסת וקורט מלח ומערבבים לתערובת לחה. לוקחים תבנית סיליקון בעלת 24 שקעים קטנים בצורת חצי עיגול (בקוטר 3 ס"מ), נוטלים מעט מהתערובת ומהדקים אותה בשכבה דקה בכל שקע. רצוי להיעזר בכף פריזאית להידוק התערובת אל הדפנות. בדרך זו יוצרים קלתיות ופל קטנות. מכניסים אל המקפיא להתייצבות והתגבשות במשך חצי שעה.
לביסקוויטים:
100 גרם חמאה
4 כפות מים
¼ כפית מלח
30 גרם (3 כפות) סוכר לבן
20 גרם (כף גדושה) סוכר חום כהה
180 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח, מנופה
20 גרם (2 כפות) קקאו, מנופה
למלית:
50 גרם שוקולד חלב, קצוץ
40 גרם חמאה, רכה מאוד
120 גרם (כוס) אבקת סוכר
1 כף חלב
¼ כפית מלח
לציפוי:
250 גרם שוקולד חלב, קצוץ
1–2 כפות שמן, או חמאת קקאו מומסת
לביסקוויטים: בסיר קטן מבשלים את החמאה, המים והמלח עם שני סוגי הסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה.
מעבירים לקערה ומצננים כשעה. מניחים בקערה את הקמח והקקאו המנופים, מוסיפים את תערובת החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב ומעיכה בכף עד לקבלת בצק. מכניסים למקרר לשעתיים להתייצבות. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ, וחותכים למלבנים בגודל 3.5x6 ס"מ. מכניסים למקפיא למשך שעה. מוציאים מהמקפיא ומכניסים מיד לתנור שחומם מראש ל–180 מעלות. אופים במשך 14 דקות.
ממלאים כל צמד עוגיות בכפית גדושה של מלית, מסדרים אותן על מגש ומכניסים למקפיא להתייצבות.