6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 כוסות של סלט עגבניות ופלפלים מוכן או רוטב עגבניות ופלפלים סמיך
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט פירורי לחם/ קמח מצה/ קמח תירס/ או פירורי פנקו
2. בעזרת סכין משוננת חותכים שכבה דקה, כחצי סנטימטר, מתפוחי האדמה. נוטלים כף פריזאית או כפית ומוציאים את פנים תפוחי האדמה, ומניחים אותו בקערה נפרדת. כך יוצרים מעין כיס או אמבטיה בתפוחי האדמה. יש להיזהר לא לפצוע את דופנות תפוחי האדמה ולא להותיר שוליים עבים מדי.
3. בעזרת מברשת מברישים במעט שמן זית את תפוחי האדמה ואת שוליהם. מפזרים על השוליים את פירורי הלחם או הפנקו - שמן הזית יעזור בהדבקתם אל תפוחי האדמה. פעולה זו נועדה לתחום את השוליים ולמנוע זליגה מתוך תפוחי האדמה.
4. נוטלים כף או שתיים מרוטב העגבניות והפלפלים וממלאים את תפוחי האדמה. הקפידו לא למלא יתר על המידה ולהשאיר מקום לביצה.
5. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יש לוודא שהם יציבים ולא נוטים לשום צד, כדי שהתכולה לא תזלוג החוצה.
6. מכניסים בזהירות לתוך תפוח האדמה ביצה ובוזקים מעל מלח ופלפל. מכניסים את התבנית ובה תפוחי האדמה לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כ־20־25 דקות. מוציאים ומגישים.
הקפידו להשתמש בתפוחי אדמה בגודל בינוני, כאלו שיכולים להכיל בצורה נוחה את התכולה. רצוי להשתמש בביצים קטנות, כדי שישבו בנוחות בתוך הערוגה שניצור בתפוחי האדמה. את פנים תפוחי האדמה, שמוציאים, אפשר לשלב בסלט עם גרגירי תירס, בצל סגול, תבלינים ומיונז.