חדשות האוכל: מסע בינ"ל מאיטליה לאסיה וחומוס ישראלי

קפיצה קטנה לאיטליה עם אפרטיבו חדש, ליפן אצל יאקימונו ואפילו לסרי לנקה, איזה ניגוב של חומוס ומסיימים בחגיגות מושחתות ביום הולדת מסעדת אריא וגם: הפוד קורט בסינמה סיטי בנתניה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסעדת יאקימונו
מסעדת יאקימונו | צילום: מיטל סלומון

ישראל היא ריכוז של אוכל בינלאומי, ולכן השבוע אנחנו מליצים על מסעדות שמביאות אוכל מרחבי העולם - מאיטליה לסרי לנקה ועד ליפן. גם גם בישראל אנחנו עוצרים בדרך, עם - איך לא - חומוס. חוץ מזה יש לנו מסעדה שחוגגת יום הולדת בצורה מיוחדת ומה יש לאכול אם בא לכם לראות סרט בנתניה.

ברומא התנהג כרומאי! ובתל אביב? נסה לקחת מהם כמה רעיונות. הרעיון הכי טוב שיש לאיטלקים זה האפריטיבו, אותו נישנוש כיפי שבא יחד עם דרינק אחרי עבודה וטרום ארוחת ערב. ועכשיו גם אצלנו.

בנוסף, יוצע תפריט "נגרוני" בהרכבה אישית, עם 256 וריאציות שונות שמורכבות מתוך דף מרכיבים ושהלקוח מסמן - והברמן מכין עבורו קוקטייל בהתאמה אישית!

האפריטיבו יושק ב-18.5.17 בין השעות 21:30-18:00 ולאחר מכן כל סוף שבוע שני. אז שנייה לפני ההצגה בהבימה או סתם בחזור מהעבודה, תעצרו לאיזה אפרטיבו ותמשיכו הלאה.

20 שנה אחרי, עברה המסעדה בהילטון מתיחת פנים רצינית ואחרי שהוכיחה שיפני כשר עובד מעולה היא חוזרת גדולה יותר ועשירה יותר. העיצוב החדש משלב את הטוהר והפשטות שבתרבות העיצוב היפנית יחד עם אלמנטים מהבאוהאוס התל אביבי.

מהבחינה הקולינרית יאקימונו התחדשה בעיקר מעצם הגדלת החלל שמאפשר עכשיו להגיש יותר מסושי ולהתפתח למטבח חם מלא וכמובן תפריט סושי מפואר ואפילו תפריט סאקה פרימיום חדש. מה אוכלים: רולים של בצק אורז ממולאים בתרד ורוטב מיסו, קורודאי שו פונזו - סשימי דוראד רויאל מגולגל עם מלפפון ואצת וואקמה ברוטב פונזו, שירו-אקה מאקי סושי - רול של טונה אדומה קצוצה ואבוקדו עטוף בסשימי צרוב של בס הסלע עם צנון חריף, מנה מדליקה ויפייפיה היא גומא סושי מורי - כדורי סושי עטופים במגוון דגים על מצע של טחינה, דג גריי מאלט מבושל בחלב קוקוס, בזיליקום וצ'ילי חריף , דג קוד שחור במרינדה של מיסו עשוי בגריל, בליווי אטריות שעועית, ומנה שאישית הייתי רוצה אותה אפילו יותר חריפה היא נתחי בס בטמפורה עטופים ברוטב מעולה של קרם וואסאבי ועוד ועוד.

בין לבין קחו לכם מנה של סאקה פרימיום מהתפריט החדש ולשעה הקרובה תנו לעצמכם לשקוע ליפן.

מלון שרתון תל אביב בשיתוף שגרירות סרי לנקה בישראל ומשרד התיירות הסרי לנקי גאים לארח את פסטיבל הקולינריה הסרי לנקי בישראל במטרה לקדם את התיירות אל סרי לנקה.

הפסטיבל יכלול ארוחות צהריים וערב מיוחדות בניצוחם של השפים הידועים שף קמאל סורנדרג'יט ושף איאדורי מדאסמי ושוק סרי לנקי בלובי של המלון.

במסגרת הפסטיבל שיערך בין ה 7 ל 18 במאי 2017 תינתן הזדמנות להציץ אל סרי לנקה כיעד תיירותי וכן טעימה מהתרבות הסרי לנקית. בתקופת הפסטיבל ימצאו בלובי המלון דוכן תיירות ושוק סרילנקי.

השפים יגישו מנות דגל סרילנקיות כגון: עוף צ'אטרני בסגנון כפרי, פול רוטי, וקינוחים מסורתיים כגון פול פאני ווואטאלפאן.

אה! ולא לשכוח את המלבי המפורסם של כספי. אתם עוד תודו לי.

ביום שני, ה-15 במאי, יארח שף גיא גמזו את סעיד אבולעפיה לערב ערבי אסלי הכולל ארוחה למרכז שולחן - 180 ש״ח לאדם.

בימים רביעי-חמישי, 18-17 במאי, יארח השף גיא גמזו את השף מידן סיבוני לסשן פרואני-יפני עם בר קרח פירות ים שנבנה במיוחד לשבוע החגיגות ממנו יוכלו לבחור האורחים את המנה הרצויה.

לצד המנות המיוחדות יוגש תפריט קוקטיילים ייחודי ולצד האוכל, ייהנו האורחים מכוס שמפנייה Chandon & Moët במחיר מיוחד לכבוד החגיגות.

החגיגות יתקיימו בשלושה סבבים

מתחם האוכל בסינמה סיטי נתניה גדל ומציע חוויה קולינרית מתחדשת ומגוונת. בין המסעדות שניתן למצוא בו:

תגיות:
מסעדות
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף