ספר זה, שכונה לא פעם "ספר היין העברי הראשון", נותן הצצה לעולם היין הישראלי כפי שהיה בשנות ה־70, תוך שימוש בלא מעט הומור. יש בו הסברים על סוגי היין השונים, תולדות היין, סוגים שונים של אלכוהול, הוראות להכנת קוקטיילים שונים ובכלל חוגג את היין באשר הוא.
הספר מדריך את הקורא בעולם היין צעד אחר צעד, תוך כדי שהוא שוזר את סיפורי היין האישיים של המחבר. הוא מיועד לאוהבי היין, לאניני החך ולכל מי שמבקשים לדעת יותר על הנוזל המסקרן הזה. דורות של חובבי יין גדלו על הספר, שהפך לרב־מכר.
ספר הקוקטיילים הזה מאגד אוסף של סיפורי עלילה ומיתוס על שלל דמויות וגיבורים, כמו מרי מלכת הסקוטים וג'יימס בונד, ועל האופן שבו הם אוהבים את המשקה שלהם. הכותב הוא מוותיקי הברמנים בתל אביב.
זהו המדריך המקיף היחיד ליינות ישראל, שפורסם לראשונה ב־2005 ושם את היין הישראלי בקדמת הבמה גם מבחינה בינלאומית. במהדורות הבאות שהתפרסמו בכל שנה תיעד דניאל רוגוב ז"ל, מבקר היין, את השיפורים שהוכנסו בתעשיית היין של ישראל. במסגרת המדריך רוגוב תיאר, מיין ודירג כמעט 2,500 יינות ויותר מ־150 יקבים ישראליים.
זהו מדריך ליין שמנסה להפיג כמה מהחרדות הבסיסיות שיש לחלקנו מהנוזל הזה. בין היתר, הוא מלמד איך לא לפחד מיין, איך להזמין במסעדה יין שמתאים בדיוק לטעם שלנו, איך לקנות יין טוב בלי לפשוט רגל, איפה לאחסן אותו ואיך לבשל איתו. ייחודו של הספר בכך שיש בו הסברים פשוטים ועצות שימושיות.
ספר זה סוקר מעל 100 מיקבי ארץ ישראל - מרמת הגולן והגליל בצפון, דרך יקבי הכרמל השרון וגוש דן ועד יקבי השפלה, ירושלים והדרום. הגיבורים של הספר הם האנשים העושים במלאכת הכנת היין ואהבתם למשקה. כמו כן, לסיפורו של כל יקב מצורפת מפה, כדי שתוכלו לא רק לקרוא עליו – אלא גם לבקר בו.
זהו מדריך המספק מידע בסיסי על עולם היין, טיפים להתנהלות עם יין, אחסון יין, התאמה לאוכל ועוד, אלא שהוא עושה זאת מנקודת מבט נשית. בין היתר, הוא מתאר את ההיסטוריה של היין מנקודת מבט נשית, בוחן את הקשר בין חוש הריח של נשים לבין התרומה שלהן לעולם היין ומזכיר את הנשים הבולטות בתחום.
זהו הספר הישראלי הראשון העוסק בתולדות הוויסקי והתרבות סביבו, דרכי ייצורו והתהפוכות שעבר במשך השנים. יש בו גם תמונות מעניינות ופרטי היסטוריה אנקדוטליים, שירחיבו את עולמכם ויגרמו לכם להבין: ויסקי, לא מה שחשבתם. הכותב הוא מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי.
שטיח אדום בכניסה, ריחות משכרים, מוזיקת ג'אז נעימה, יינות נפלאים, אוכל טוב, תפאורה אלגנטית – כל אלה ימתינו לכם בנשף היין הראשון של Jaffa wines, שייערך בשישי הקרוב ברדינג 3 בנמל תל אביב. כוכב הערב יהיה ללא ספק היין: בנשף יימזגו לכוסות ללא הגבלה יינות איכותיים מצרפת (בורגון, שבלי), איטליה (פיימונטה, טוסקנה), יינות בוואריים מגרמניה ומגוון יינות בוטיק של יקבים ישראליים מובילים.
052-3180033. מחיר כרטיס: 280 שקלים.