על הדגים ועל הנפלאות: השבוע בחרתי בשני מתכוני דגים בתנור, ובשניהם השתמשתי ברדיד אלומיניום לכיסוי שמעניק למנה פריכות ושומר על טריותה – דג לברק שלם בעשבי תיבול ונתחי סלמון ברוזמרין. בשני המתכונים שמרתי על המוטו המלווה אותי תמיד – עדיף לבלות מינימום זמן במטבח ולקבל מקסימום תוצאה על שולחן הארוחה. 

דג לברק

החומרים (לשתי מנות): 

2 דגי לברק

שמן זית



מלח גס

תערובת עשבי תיבול מיובשים או תערובת של פלפל שחור, פלפל שאטה גרוס, מלח גס וכמון

אופן ההכנה:

1. יוצרים בעזרת סכין שני חתכים לאורכם של הדגים ומניחים אותם על רדיד אלומיניום שיכיל אותם בנוחות.

2. מזלפים מעל שמן זית, בוזקים מעט מלח ומפזרים את תערובת התבלינים.

3. סוגרים היטב את הרדיד על הדגים, כמו סוכרייה, למשל, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צלזיוס כ־30 דקות. מגישים חם.

נתח סלמון ברוזמרין. צילום: פסקל פרץ רובין

נתחי סלמון ברוזמרין

החומרים (ל־4־6 מנות) 

4־6 נתחי פילה סלמון

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

2־3 ענפי רוזמרין חותכים לפי מספר הנתחים (כל נתח מקבל ענף)

3 שיני שום כתושות או פרוסות

רבעי לימונים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), פורסים יריעת אלומיניום בתבנית התנור. מניחים את הדג במרכז התבנית, כך שהעור כלפי מטה.

2. בוזקים על הנתח מלח ופלפל שחור, מטפטפים לאורכו את שמן זית ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין והשום.

3. סוגרים היטב את רדיד האלומיניום על הנתח או על כל התבנית. אופים במשך כ־30־35 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את הרדיד ומשזפים את הדג קלות בגריל כ־5 דקות.

4. מוציאים ומגישים עם רבעי לימונים.

טיפסקל

קודם להכנה בזקו מלח גס והזליפו מיץ לימון על הדג. השהו חצי שעה לנטרול הריח. בשימוש בנייר אלומיניום הניחו אותו כך שהצד שאינו בוהק מופנה מעלה, כך פיזור החום יהיה אחיד.