מלח הארץ: מאפינס פטריות מתובלים שיכבשו את כל יושבי הבית

אוהבים מטעמים עם התבלין שנמצא בכל מטבח? אז אל תוותרו על הכנת המאפים שתאפשר לכם להוציא את הצד היצירתי שלכם, ולגרום לשכנים להגיע לראות על מה המהומה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מאפינס פטריות
מאפינס פטריות | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

העבודה על מאפים מלוחים מתחילה בבחירת סוג הבצק וממשיכה בהכנת המלית הרצויה, הברשה בביצה טרופה ואפייה עד לגוון זהוב־שחום. הקסם מתרחש אי שם בדרך, כשתערובת לא ממש מושכת או מיוחדת הופכת לחגיגה של טעמים נפלאים - צמחונית, חלבית או בשרית.

מאפינס פטריות. מבט מבפנים. צילום: פסקל פרץ רובין
מאפינס פטריות. מבט מבפנים. צילום: פסקל פרץ רובין | מאפינס פטריות. מבט מבפנים. צילום: פסקל פרץ רובין

70 גרם חמאה, מומסת

100 גרם קוטג' 5% שומן

1 גביע שמנת חמוצה

2 כוסות קמח תופח מנופה

קורט מלח

1 כף סוכר

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

2 ביצים

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול קצוץ

1 שן שום כתושה

1 סלסילה קטנה של פטריות ירדן פרוסות

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ביצה טרופה עם כף מים

1/2 כוס גרגירי שומשום וקצח מעורבבים

1. בקערה רחבה מערבבים את כל חומרי עיסת הבצק. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום והפטריות, מקפיצים ומאדים שתיים־שלוש דקות, מתבלים במעט פלפל ומלח, מערבבים ומצננים.

2. יוצקים את עיסת המאפינס לתבנית שקעים משומנת או לתבניות מאפינס אישיות. נוטלים כף מהמלית ודוחסים במרכז כל מאפין. מכסים בבצק קלות. מברישים בביצה טרופה ומפזרים על פני המאפינס מעט גרגירי שומשום וקצח.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־15־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש ונקי. מצננים ומשחררים בזהירות מהשקעים.

המתכון המובא כאן הוא חלבי, אך אפשר להמיר את מוצרי החלב בתחליפים הקיימים בשוק. אפשר להכין את המסה בתבנית מלבנית אחת גדולה או בשתי תבניות אינגליש קייק. במקום פטריות, אפשר להכין מלית פלפלים קלויים, מלית זיתים ועוד.

תגיות:
מתכונים
/
פטריות
/
מאפינס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף