כיכר המדינה: כך תמלאו את הבית בניחוח לחם שנאפה

אומנם יש כיום שלל מאפיות שבהן נמכרים המטעמים הבסיסיים האלו, אך אין שדומה לריח של אחד שנאפה במטבח שלנו, וזו גם דרך נהדרת להעביר את הזמן עם הילדים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
לחם של בית
לחם של בית | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

1 ק"ג קמח מנופה או קמח כוסמין

2 כפות גרגירי שמרים מיובשים

4 כפות שמן

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1/2 2־3 כוסות מים פושרים

1 כפית שמן + 2 כפות מים

2 כפות זרעי שומשום

1 כף גרגירי קצח

1 כפית זעתר - לא הכרחי

מחלקים את הבצק ל-8-10 חלקים ומעצבים אותם לכיכרות ארוכות. צילום: פסקל פרץ רובין
מחלקים את הבצק ל-8-10 חלקים ומעצבים אותם לכיכרות ארוכות. צילום: פסקל פרץ רובין | מחלקים את הבצק ל-8-10 חלקים ומעצבים אותם לכיכרות ארוכות. צילום: פסקל פרץ רובין

2. מחלקים את הבצק ל־8־10 חלקים ומעצבים אותם לכיכרות ארוכות. מסדרים את הכיכרות על תבניות אפייה משומנות היטב או מרופדות בנייר אפייה תוך שמירה על רווחים ביניהן. בעזרת סכין חדה יוצרים שלושה חריצים אלכסוניים על כל כיכר. משהים במקום חמים במשך כ־20 דקות נוספות.

3. מברישים את הכיכרות בשמן ובמים ומכניסים לתנור. אם רוצים, אפשר לפזר עליהן גם מעט גרגירי שומשום, קצח או זעתר. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ־30־35 דקות. מוציאים ומצננים.

אפשר להוסיף לקמח תבלינים כמו פפריקה ו/ או עשבי תיבול.

אפשר לרדד את חלקי הבצק, למרוח אותם בממרח פסטו ולגלגל ללחמנייה.

תגיות:
מתכונים
/
לחם
/
אפייה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף