לספיגה. לכן אני ממליצה לצרוך דווקא מוצרים שמיועדים לילדים, כי בהם הוויטמינים נספגים בצורה טובה יותר בגוף. יש אפשרות לקחת סידן בשוקולד או בסוכריות”.
“הסיכון היחיד הוא שבדגים נאים עלולים להימצא חיידקים ווירוסים. נאסר על נשים בהריון לאכול סושי מחשש להימצאות חיידק הליסטריה, שעשוי להוביל להפלות מוקדמות. בנוסף עלולה להימצא בהם סלמונלה, שמובילה לשלשולים. הבישול מנטרל את רוב החיידקים. הקפאה עמוקה גם כן הורגת חיידקים. אם הדג טרי ונקי, אז אין בעיה, אך אם הוא אוחסן בתנאים שבהם עלולים להתפתח חיידקים, לא מומלץ לתת לילד לאכול ממנו. יש אנשים שאוכלים סושי, והם חשים בסדר גמור. אם לילד לא קרה דבר כשהוא אכל סלמון, אפשר להניח שהדג נקנה במקום אמין. יש להקפיד לקנות באותו המקום ולברר את התנאים של גידול הדג ואת התהליך שהוא עובר לפני הגעתו ללקוח”.
“ישנם כמה מרכיבים שמתווספים לממתיקים מלאכותיים באופן נרחב. בארץ יש שימוש נרחב בסכרין ובציקלמט, שהם חומרים סינתטיים הדומים לפלסטיק במבנה המולקולרי שלהם. אספרטיים הנו ממתיק נוסף שנמצא בעיקר במשקאות דיאטטיים ועשוי משני חלבונים. לכל אלו התגלו תופעות לוואי. מלבדם, ישנם גם שני ממתיקים שנחשבים ללא מזיקים לבריאות: הראשון הוא סוכרלוז, שעשוי מכלור ומסוכר. כלור ממתיק מאוד את הסוכר, וכך מאפשר שימוש בכמויות קטנות שלו. השני הוא סטיביה, שעשוי מצמח בעל מולקולות מתוקות. מכל אלו, סכרין וציקלמט עמידים בפני חום, אך אינם בריאים. סוכרלוז גם הוא עמיד בפני חום, ואספרטיים מתפרק בחום ויוצר טעם מר. כדי לזהות אילו ממתיקים קיימים במוצרים שאת צורכת, יש לקרוא את הרכיבים שעל המוצר ולראות ממה הוא מורכב. אם את מכינה את המזון למשפחה, אני ממליצה לבחור מכולם בסוכרלוז, שנמצא הכי פחות מזיק לבריאות”.
“סלטים במסעדות הם ככל הנראה הבחירה הכי בריאה שתופיע בתפריט, אך הם אינם בהכרח דלי־קלוריות. קוביות בטטה, חמוציות, אגוזים, תערובת גרעינים ועוד מוסיפים מאות קלוריות לסלט, בלי לחשב את הלחם בצד. סלט עם קרוטונים יכול להגיע ל־250 קלוריות רק בגלל הקרוטונים. הגבינות אינן דלות־שומן בדרך כלל, ורוב הרטבים מכילים הרבה קלוריות. אם מבקשים סלטים בלי תוספות, נשארים עם חסה ועגבנייה, ובעיניי כבר עדיף לאכול סלט כזה בבית. אם רוצים לאכול משהו טעים, אני ממליצה במקום סלט לקחת מנת רביולי בשמנת וליהנות ממנה. אם רוצים לשמור על דיאטה, יש לבקש סלט עם רוטב בצד ולהוריד את רוב התוספות והלחם. אפשר להשאיר את הגבינה. ההבדל הקלורי בין הגבינות הוא קטן יחסית, ולכן במסעדה אפשר מעט להתפרע. באופן אישי, אני מעדיפה לאכול במסעדה דברים שלא מבשלים בבית וליהנות מהם”.