למי קראת קציצה? כך תכינו עם הילדים המבורגר נפלא

חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת לשתף את הילדים בחגיגה קולינרית עם הקציצות וההמבורגר שכל כך אהובים עליהם

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
המבורגר ביתי
המבורגר ביתי | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

המודעות לאכילת מזון בריא הביאה לכך ששולבו בבשר הבקר גם בשר עגל והודו, שהם דלים בשומן ובכולסטרול. יש מי שמצא את שביל הזהב: שילוב של כמה סוגי בשר לקבלת תערובת שמכילה פחות שומן אבל טעמה עשיר ונהדר.

קציצות נפלאות שנחטפות במהירות. אני מעדיפה להכין קציצות קטנות, בקוטר 4־3 ס"מ.

• 500 גרם בשר בקר טחון

• 2 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס

• 2 בצלים מגוררים גס וסחוטים מנוזלים

• 15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

• 3־2 ביצים

• 1 כף אבקת מרק עוף

• ½ כפית פלפל שחור

• ½ כפית בהרט

• ½ כפית מלח

• ½ כוס קמח מצה

• שמן לטיגון

בקערה רחבה מערבבים את הבשר, תפוחי האדמה, הבצל והפטרוזיליה.

מוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן, ומערבבים היטב. במידת הצורך מוסיפים קמח.

קציצות מטוגנות. צילום: פסקל פרץ-רובין
קציצות מטוגנות. צילום: פסקל פרץ-רובין | קציצות מטוגנות. צילום: פסקל פרץ-רובין

המבורגר הוא אחד המאכלים האהובים על ילדי. אני מעדיפה לדעת איזה בשר הם אוכלים ומהי איכותו, ולכן מכינה בבית ומגישה כמו במזנון מהיר, עם לחמנייה ותוספות. מדי פעם הם מוכנים להתנסות בממרח או בתוספת חדשה והרווח כפול.

החומרים (ל־6־4 מנות):

• 500 גרם בשר בקר טחון

• 1 בצל גדול, קצוץ

• 2 ביצים

• ¾ כוס פירורי לחם

• ½ כף רוטב ווסטרשייר או סויה

• 2 כפות יין אדום יבש

• שמן זית

• 1 כף פלפל שחור גרוס

• לחמניות עגולות

• ממרחים: מיונז, חרדל, צ'ימיצ'ורי, פסטו

• עלי חסה

• 1 עגבנייה פרוסה

• 1 בצל פרוס לטבעות (אפשר מטוגן)

• 1 מלפפון כבוש פרוס לאורך

בקערה רחבה מערבבים את הבשר, הבצל, הביצים, פירורי הלחם, הרוטב והיין.

מחלקים את התערובת ל־6־4 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד קציצה עגולה (אפשר להיעזר ברינג ליצירת המבורגר אחיד ומדויק). מצפים את הכיריים בנייר אלומיניום, מניחים מעליה רשת וצולים את הקציצות על הלהבה הפתוחה כמה דקות מכל צד. אם רוצים, אפשר להוסיף ולטגן במחבת. מחממים שמן זית ומטגנים את ההמבורגרים עוד 3־2 דקות מכל צד. בוזקים מעל פלפל.

מורחים בלחמנייה ממרח אהוב, מסדרים את הירקות ומגישים עם ההמבורגר החם.

• 2 ק"ג (7־5 יח') כרישה (החלק הירוק)

• 500 גרם בשר טחון

• ½ כפית מלח

• ½ כפית פלפל שחור

• 4 ביצים

• ¾1 כוסות קמח (או קמח מצה)

שמן לטיגון

• ½ כוס קמח (או קמח מצה) לטבילה

חותכים את הכרישה לקטעים קצרים. מבשלים במים רותחים 30־25 דקות עד ריכוך. מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן ומערבבים היטב.

קציצות מהירות הכנה שצולים על להבה פתוחה, גחלים או מחבת פסים.

• 1 ק"ג בשר בקר טחון

• 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

• 10 גבעולי כוסברה קצוצים דק

• 2 בצלים מגוררים גס וסחוטים מנוזלים

• 1 כפית מלח

• ½ כפית הל

• ½ כפית בהרט

• 1 כפית כמון

• ½ כפית פלפל שחור

• ½ כפית פפריקה חריפה

• ¼ כפית קינמון

בקערה רחבה מניחים את כל החומרים ומערבבים היטב. יוצרים קציצות מוארכות או סגלגלות באורך 12־10 ס"מ ובעובי 2 ס"מ.

השילוב בין הבשר למנגולד מקנה לקציצות טעם מיוחד.

• 400 גרם בשר בקר טחון

• 7 עלי מנגולד חלוטים וקצוצים דק (החלק הירוק בלבד)

• 4 ביצים

• 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

• 6 גבעולי כוסברה קצוצים

• 4 שיני שום כתושות

• 3 בצלים ירוקים קצוצים

• מלח ופלפל, לפי הטעם

• ¼ כפית פפריקה חריפה

• ¼ כפית כמון

• שמן לטיגון

בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים, מלבד השמן. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בקוטר 6־5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.

החומרים (ל־4 מנות):

• 500 גרם בשר בקר טחון דל שומן

• 3 כפות גדושות חציל קלוי, קלוף וקצוץ גס

• חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

• 2 כפות פירורי לחם

• 1 ביצה

• ½ כפית מלח

• ½ כפית מחוקה פלפל שחור טחון

• ½ כפית תערובת תבלינים לקציצות

לציפוי:

• ½–1 כוס שומשום

מניחים בקערה את כל החומרים מלבד השומשום ומערבבים היטב. משהים במקרר כשעתיים. יוצרים מעיסת הבשר קציצות פחוסות, מגלגלים אותן בשומשום ומהדקים לקציצה.

מסדרים את הקציצות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך כ־12 דקות, עד השחמה.

‰ עדיף להשתמש בבשר טחון טרי, שטעמו ואיכותו משובחים. אם אתם משתמשים בבשר קפוא, הפשירו אותו במקרר.

‰ בכל קציצה חייב להיות חומר שמאחד את הבשר הטחון ומונע את התפרקותה: ביצה, לחם, קמח, קמח מצה או פירורי לחם. לשים היטב את התערובת ומשהים מעט טרם הבישול.

מלבד צלייה או אפייה, הנה עוד שיטה לדלג על הטיגון: חממו היטב סיר רחב ללא שמן, סדרו את הקציצות בצפיפות בתוכו, סגרו אותו והפכו אותן אחרי 3־2 דקות. הקציצות יתבשלו בנוזל שלהן.

‰ את קמח המצה אפשר להחליף בפרוסת לחם שרויה במים וסחוטה היטב.

‰ לפני צלייה או טיגון חשוב מאוד לחמם היטב את השמן או המחבת, כדי

לקבל קציצות אחידות שאינן מתפוררות.

‰ שדרגו את הקציצות והוסיפו להן עשבי תיבול או ירקות כמו נענע, בזיליקום, כרפס, מנגולד, גזר וכדומה. כך הילדים יאכלו ירקות בלי לדעת.

‰ להפחתת הקלוריות במנה השתמשו בבשר דל שומן, או שלבו כמה סוגי בשר.

תגיות:
המבורגר
/
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף