נשדך לה שלל תוספות צבעוניות: ירקות, עשבי תיבול, טונה, טופו, חזה עוף מוקפץ, גבינות ועוד. השילובים האלו לא רק מושכים את העין, אלא גם הופכים את הסלט לארוחה שלמה, נכונה מבחינה תזונתית ומשביעה.
ברוח זו בחרתי להציע לכם השבוע כמה מנות קרות, שאת רובן אפשר להגיש גם חמות (למעט הפסטות בתוספת גבינה וטונה). חשוב לציין שאפשר לגוון ולשנות את המתכונים המובאים כאן בכל חומר גלם שנראה לכם מתאים יותר לטעמם של בני המשפחה. וחשוב לזכור שפסטה צבעונית היא חגיגה מלאת טעמים: הקפידו לשמור על גיוון, עניין וצבעוניות בקערת הפסטה שלכם.
מחממים שמן במחבת רחבה. מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים כמה דקות עד לקבלת גוון שקוף וזהבהב. מוסיפים את השום ועגבניות השרי ומאדים במשך שתיים־שלוש דקות. מוסיפים את זיתי הקלמטה ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים עם מלח גס. מוסיפים את הפסטה ומבשלים במשך כ־8 דקות עד שהפסטה בדרגת אל דנטה (כלומר רכה, אך לא רכה מדי). מסננים.
מעבירים את הפסטה לכלי הגשה, מתבלים במלח ובפלפל גרוס, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם או קר.