גרגירי הקוסקוס אומנם מתקשרים אצל רובנו בעיקר עם תבשילי קדרה ומרקים, אך האופציות מגוונות הרבה יותר. יש קוסקוס חלבי וקוסקוס מתוק, שמוגש בשכבות וביניהן תמרים, אגוזים וסירופ סוכר. אני בעיקר אוהבת את קוסקוס מלא, אשר עם עשבי תיבול ופיצוחים הופך למנה מצוינת. עכשיו, בקיץ, אני מוסיפה לה פירות ואגוזים והיא נעשית מעניינת ואחרת, עם טעם מושלם.



הסוד בהכנת סלט הקוסקוס הוא השימוש הנכון והמאוזן בין מיץ הלימון ושמן הזית, היוצרים מנעד עדין של טעמים, עד כדי הפיכתו אף למנת קינוח מרעננת..



סלט קוסקוס מלא ופירות



החומרים ל-6־8 מנות:


350 גרם קוסקוס מלא מהיר הכנה (אינסטנט)


2 כוסות מים


1/2 כפית מלח


1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס


1/2 כוס רצועות דקיקות של גזר


3 בצלים ירוקים


עלים מ־3 גבעולי נענע קצוצים


1 כף גרעיני חמנייה קלויים


2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים


1 תפוח עץ חתוך לפרוסות או לקוביות קטנות


1 מנגו חתוך לפרוסות דקות או פרי אחר


1 אפרסק חתוך לרבעים ופרוס דק או פרי אחר


1 שזיף עסיסי חתוך לפלחים


1/2 כפית קינמון טחון


1/4־1/2 כפית זנגביל טרי מגורר


2 כפות שמן זית כתית


מיץ מ־1 לימון


קורט מלח ופלפל שחור גרוס דק



מזוהה עם קדירות, אבל יכול להפתיע. קוסקוס, צילום: פסקל פרץ רובין
מזוהה עם קדירות, אבל יכול להפתיע. קוסקוס, צילום: פסקל פרץ רובין



אופן ההכנה:


1. מניחים את גרגירי הקוסקוס בקערה, יוצקים מים, מוסיפים מלח, מערבבים, מכסים ומשהים 5 דקות.


2. מכינים את הפירות הטריים ו/ או המיובשים, הבצלים, הנענע והאגוזים, ומוסיפים אל גרגירי הקוסקוס המוכנים. מתבלים ומערבבים.


3. יוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר כחצי שעה, לספיגת הטעמים.



טיפסקל


חשוב להגיש את הקוסקוס עוד באותו היום ולא להקפיאו עם הפירות. המרקם המתקבל אחרי ההקפאה אינו מוצלח.


אם אתם אוהבים מתיקות מוגברת, אפשר להוסיף לסלט 1־2 כפות סילאן.