בהשראת "בני הדייג": חמישה שילובים מושלמים בין דגים לאלכוהול

לאיזה דג להתאים את היין הלבן, מי בן הזוג המושלם של הערק ואיזו מנה תסתדר מצוין עם המרטיני הלבן? המומחה המפורסם מרשת המסעדות עונה על הכל

רואי פרסול צילום: ללא
פילה דג בר ים וורמוט מרטיני לבן
פילה דג בר ים וורמוט מרטיני לבן | צילום: שרית גופן
6
גלריה
בני הדייג. צילום: ניר פקין
בני הדייג. צילום: ניר פקין | בני הדייג. צילום: ניר פקין

"כשאנחנו באים לבחור את סוג היין, צריך לזכור שעוצמתו משתנה בהתאם לעוצמת המנה", אומר בני. "דגים קרים, למשל, ישבעו נחת מיין לבן, קל ומעט פירותי. סלמון מעושן, לעומת זאת, יעדיף לשחות נגד הזרם של יין לבן עז טעם, מתובל וארומטי מאוד. סלמון טרי נחשב בעיני רבים בן זוג אידיאלי ליינות ריזלינג או שרדונה. סרטנים ושאר פירות ים יעדיפו לבנים יבשים מאוד. דגים בעלי מרקם רך ורפה, כמו סול או פורל, יעדיפו יין לבן קל. בעלי המרקם הקשה והחזק, סטייק טונה למשל, יקיימו יחסי גומלין טובים עם יינות לבנים בעלי גוף ועוצמה".

סלמון ביין לבן, כוכב אניס ושומר. צילום: שרית גופן
סלמון ביין לבן, כוכב אניס ושומר. צילום: שרית גופן | סלמון ביין לבן, כוכב אניס ושומר. צילום: שרית גופן

פילה דג בר ים וורמוט מרטיני לבן. צילום: שרית גופן
פילה דג בר ים וורמוט מרטיני לבן. צילום: שרית גופן | פילה דג בר ים וורמוט מרטיני לבן. צילום: שרית גופן

"מעבר לדג לברק, יין אדום הולך טוב גם עם פסטות ברוטב עגבניות, מנות שמבוססות על פטריות - בייחוד מטוגנות - עוף צלוי או מבושל ביין אדום, בשר אדום ולפעמים גם עם סטייק טונה", אומר בני.

"יכולתו של דג הסלמון היא לספוג טעמים", אומר בני. "לכן ישנם מספר רב של מתכונים המשלבים וויסקי בתהליך הבישול".

סלמון בקרמל וויסקי. צילום: שרית גופן
סלמון בקרמל וויסקי. צילום: שרית גופן | סלמון בקרמל וויסקי. צילום: שרית גופן

"ערק, עם קרח ואשכוליות או עם מעט מים קרים, יעטוף בחמימות את טעמי השפרוטים וירכך את עוצמת העישון בהרמוניות מלאה", אומר בני. "מומלץ להגיש עם לימון טרי ומלח גס להדגשת טעמי בשר הדג".

קציצות דג לוקוס ברוטב ערק. צילום: שרית גופן
קציצות דג לוקוס ברוטב ערק. צילום: שרית גופן | קציצות דג לוקוס ברוטב ערק. צילום: שרית גופן

תגיות:
אלכוהול
/
דגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף