"כשאנחנו באים לבחור את סוג היין, צריך לזכור שעוצמתו משתנה בהתאם לעוצמת המנה", אומר בני. "דגים קרים, למשל, ישבעו נחת מיין לבן, קל ומעט פירותי. סלמון מעושן, לעומת זאת, יעדיף לשחות נגד הזרם של יין לבן עז טעם, מתובל וארומטי מאוד. סלמון טרי נחשב בעיני רבים בן זוג אידיאלי ליינות ריזלינג או שרדונה. סרטנים ושאר פירות ים יעדיפו לבנים יבשים מאוד. דגים בעלי מרקם רך ורפה, כמו סול או פורל, יעדיפו יין לבן קל. בעלי המרקם הקשה והחזק, סטייק טונה למשל, יקיימו יחסי גומלין טובים עם יינות לבנים בעלי גוף ועוצמה".
"מעבר לדג לברק, יין אדום הולך טוב גם עם פסטות ברוטב עגבניות, מנות שמבוססות על פטריות - בייחוד מטוגנות - עוף צלוי או מבושל ביין אדום, בשר אדום ולפעמים גם עם סטייק טונה", אומר בני.
"יכולתו של דג הסלמון היא לספוג טעמים", אומר בני. "לכן ישנם מספר רב של מתכונים המשלבים וויסקי בתהליך הבישול".
"ערק, עם קרח ואשכוליות או עם מעט מים קרים, יעטוף בחמימות את טעמי השפרוטים וירכך את עוצמת העישון בהרמוניות מלאה", אומר בני. "מומלץ להגיש עם לימון טרי ומלח גס להדגשת טעמי בשר הדג".