1/2 קילו שעועית אדומה, מושרית יום קודם ההכנה ומסוננת
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצה
1/2 1 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
4 פלפלים אדומים מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות
1 חבילת טופו רגיל או מתובל חתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ דק
1 סלסילה קטנה של פטריות שמפיניון פרוסות או קצוצות
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
5 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
2. מוסיפים אל גרגירי השעועית, את עלי הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים. מוסיפים בזה אחר זה לפי הסדר במתכון את הגמבה, הטופו, הסלרי, הפטריות, הבצל הירוק, הפלפל החריף והשום הכתוש, ומערבבים היטב.
3. רגע לפני ההגשה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מגישים קר. מי שאינם טבעונים, יכולים להוסיף שתי ביצי עין מטוגנות.