הפתרון לארוחה צמחונית מלאה: סלט שעועית אדומה עם פלפלים וסלרי

השבוע החלטתי להיענות לבקשת אחת מקוראות המדור שביקשה להתייחס גם לאלו שלא אוכלים בשר. אין לי ספק שכל מי שיטעם את המאכל הנהדר הזה ייהנה ממנו מאוד

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סלט שעועית אדומה עם פלפלים וסלרי
סלט שעועית אדומה עם פלפלים וסלרי | צילום: פסקל פרץ רובין

1/2 קילו שעועית אדומה, מושרית יום קודם ההכנה ומסוננת

1/4 כוס עלי כוסברה קצוצה

1/2 1 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

4 פלפלים אדומים מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות

1 חבילת טופו רגיל או מתובל חתוך לקוביות

4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ דק

1 סלסילה קטנה של פטריות שמפיניון פרוסות או קצוצות

1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

5 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

2. מוסיפים אל גרגירי השעועית, את עלי הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים. מוסיפים בזה אחר זה לפי הסדר במתכון את הגמבה, הטופו, הסלרי, הפטריות, הבצל הירוק, הפלפל החריף והשום הכתוש, ומערבבים היטב.

3. רגע לפני ההגשה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מגישים קר. מי שאינם טבעונים, יכולים להוסיף שתי ביצי עין מטוגנות.

תגיות:
צמחונות
/
סלטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף