זה הזמן לרעננות ולפשטות. בימים אלו לאף אחד מאיתנו אין חשק להיכנס למטבח ובטח לא להפעיל את התנור שיפיץ חום מיותר. היות שהתנור שובת בתקופה זו, או יותר נכון אנחנו משביתים אותו, גם אופן ההכנה של מאכלים ותבשילים מקבל תפנית. וכך, בלי שהתכוונו, הכל קורה מעצמו, ובמטבח לא תמצאו עוד מטעמים מורכבים, לא עוד מאכלים כבדים ודשנים. חום יולי־אוגוסט מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין, העשוי משפע ירקות ופירות טריים ורעננים המצויים בשווקים.
אם נושבת מעט בריזה, המרפסת הופכת למקום האירוח הכי כיפי. או אז אנו נערכים עם שפע מנות קלילות, מהירות הכנה ונאות למראה, המושכות אותנו ואת בני המשפחה אל המקום הכי צונן בערבי הקיץ החמים. ובזמן האירוח לצד האוכל אנחנו לא שוכחים את המשקאות, שגם הם מקבלים טוויסט קיצי ומעניין.
המודעות לבריאות הביאה את היצרנים להוסיף על המשקאות הקלים והמוגזים גם מים בטעמים שונים. אבל כמו שאני תמיד אומרת: למה לקנות אם אפשר להכין בבית? השבוע בחרתי לייחד את המדור למשקאות בטעמים מעניינים. דרך הכנתם נלמד לשלב פירות, תמציות תה, חליטות תה קרות ועוד.
הקפדתי להשתמש בתמציות הבסיסיות הפשוטות שיש, תוך שילוב מבחר גדול של עשבי תיבול מעניינים ותבלינים שונים. הם הופכים את המים הפשוטים לטעימים יותר ולמעניינים.
תופתעו לגלות איזה עולם עשיר מסתתר כאן. מוסיפים למים הקרים מעט גוון מתמצית התה הסטנדרטית או מחליטת תה פשוטה המצויה אצל כולנו במזווה הביתי. מצרפים להם עשבי תיבול ותבלינים וזהו. התוצאה מעוררת עניין ומזמינה את כל בני הבית לנסות ללגום מהנוזל שהם לא מכירים. אני לא מוסיפה למשקאות האלה שום ממתיק. לא סוכר ולא ממתיק מלאכותי. המלצתי לכם היא להכין את המשקאות המוצעים כאן ללא תוספות סוכר או ממתיקים. אתם תראו כבר מהטעימה הראשונה שהפירות והתוספות המשולבים במשקה עושים את הטעם וממש אין צורך להמתיק.
לטובת אוהבי המתוק ציינתי במתכון כמויות של ממתיק שאפשר להוסיף לנוזל. בבקשה אל תגזימו בכמויות והוסיפו אותו במשורה. כמות גדולה מדי תפגום בטעמו של המשקה הקר.
קנקן של לימונדה חייב לדעתי להיות דרך קבע במקרר. זהו משקה מצוין שעדיף על פני כל המשקאות הממותקים הנמכרים בחנויות. במתכון זה אתם מוזמנים לסחוט את המיץ מהלימונים, אולם אפשר גם לטחון לפחות לימון אחד בשלמותו ולהוסיף למשקה.
החומרים (ל־6 כוסות):
• 6–8 כפות סוכר (עניין של טעם. אפשר להקטין את כמות הסוכר או להשתמש בתחליף "כמו סוכר" או בדבש)
• 4 לימונים גדולים
• 6 כוסות מים