אם יש מאכל שאני לעולם לא מוותרת אפילו על ביס אחד ממנו, זהו השוקולד על כל גווניו ותוצריו, ובהם עוגת שוקולד טובה, עוגיות מושלגות שוקולד, רוטב שוקולד, ציפוי שוקולד, קרם שוקולד ועוד.



את מוס השוקולד המובא במדור זה אני נוהגת להכין בשתי דרכים שונות: האחת אוורירית מאוד והשנייה קרמית ועשירה. שני המתכונים מצוינים והתוצאות נפלאות. אני אוהבת לגוון בהגשת המוס על ידי הכנסת הפתעות לתוכו, כגון שברי עוגיות אוראו, שוקולד לבן או שוקולד חלב ועוד. בשעת הכנת המוס אפשר להוסיף נותני טעמים נוספים כמו מיץ תפוז או גרידת לימון או תפוז, מעט אבקת קפה או תמצית נספרסו.



שוקולד מריר. 80 גרם יספיקו. צילום: פסקל פרץ רובין
שוקולד מריר. 80 גרם יספיקו. צילום: פסקל פרץ רובין



גרסה ראשונה

החומרים (ל־6־8 מנות):

125 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר

3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים 

2 כפות ליקר לפי טעמכם

½ כוס סוכר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור:

שבבי קוקוס או שוקולד לבן 

ממיסים את החמאה עם השוקולד. צילום: פסקל פרץ רובין
ממיסים את החמאה עם השוקולד. צילום: פסקל פרץ רובין
 
אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה עם השוקולד במיקרוגל בשניים־שלושה פולסים ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד. מצננים מעט. 

2. מוסיפים חלמון אחר חלמון אל השוקולד המומס ומערבבים במהירות במטרפה ידנית. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. 

3. במערבל חשמלי מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים עם תערובת השוקולד. מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים. 

4. יוצקים לכוסות הגשה ומעטרים בשבבי קוקוס או שוקולד לבן. 

גרסה שנייה

החומרים (ל־8־10 מנות):

1/2 כוס עוגיות אוראו מפוררות

1/2 כוס שבבי ברס (שבבי אגוזי לוז מצופים בסוכר) או שוקולד

80 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

150 גרם שוקולד חלב איכותי

50 גרם חמאה רכה

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות ליקר או וודקה

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים

מערבבים בקערה שברי עוגיות אוראו ושבבי ברס. צילום: פסקל פרץ רובין
מערבבים בקערה שברי עוגיות אוראו ושבבי ברס. צילום: פסקל פרץ רובין


אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה שברי עוגיות אוראו ושבבי ברס. מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה.

2. מניחים את השוקולד המריר ושוקולד החלב בקערה, מוסיפים את החמאה, ממיסים במיקרוגל בכמה פולסים ומערבבים להמסה חלקה. מחממים את השמנת עם הליקר במיקרוגל כדי להביאם לטמפרטורה דומה לזו של השוקולד. מערבבים עם השוקולד ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

3. מעבירים את התערובת הנוזלית לבקבוק פלסטיק לחיץ ומוזגים על גבי הפירורים בכוסות עם השוקולד עד כדי 2/3 מגובה הכוס. מקשטים עם אגוזי לוז קלויים ומגישים.