החומרים: (לתבנית שקעים או ל־12 תבניות מאפינס)
5 גזרים גדולים קלופים
מעט שמן
1 בצל בינוני קצוץ
½1 כפיות מלח
1/2 צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
10 גבעולי כוסברה קצוצים
2 כפות גרעיני חמנייה
1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה
3 ביצים בגודל L (בגרסה טבעונית השתמשו ב־3 כפות מלאות טחינה גולמית)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
2 כפיות מיץ לימון
לעיטור: 1/2 כוס גרעיני דלעת
1. מניחים את הגזרים בסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומבשלים על אש בינונית כ־30 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומועכים אותם במזלג.
2. מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הגזר והבצל במשך כמה דקות, עד להזהבה. מוסיפים מעט מהמלח ומעבירים לקערה עמוקה.
3. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, גרעיני חמנייה ולחם, ומערבבים. מוסיפים את הביצים, התבלינים ושארית המלח, ומערבבים לתערובת חלקה.
4. משמנים היטב תבנית שקעים או תבניות מאפינס קטנות או בינוניות. אפשר להשתמש בתרסיס שמן. מרפדים את תבנית השקעים בריבועי נייר אפייה. יוצקים את עיסת המאפה או נעזרים בכפות וממלאים את התבנית עד ל־3/4 מגובה התבנית.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים 45־40 דקות, עד שהמסה מתייצבת. נועצים קיסם במרכז המאפה. אם הוא יוצא נקי ויבש, המאפה מוכן.
אפשר לגוון את סוגי הירק שתשלבו במסת המאפה. למשל, צלו חציל והוסיפו את כל תכולתו אל העיסה.
אפשר להפחית את כמות עשבי התיבול ולשנות אותם, בהתאם לטעמם של בני המשפחה.
אם אתם רוצים להפוך את המנה לטבעונית, פשוט תשמיטו את הביצים מהמתכון ותחליפו אותן בכמה כפות של טחינה.