האמת היא שאינני חושבת שראוי לקרוא להן פשטידות, אולי מאפים קטנים ואישיים יתאים יותר. אומנם ההכנה מתחילה כפשטידה, כלומר כל החומרים מתגבשים יחד בערבוב נוח ויציב, אולם כאן כל הטוב הזה אינו נכנס לתבנית אחת גדולה ונוחה. המסה נמזגת מתוך קנקן או בעזרת שתי כפות לתוך תבניות קטנות ואישיות, מה שמאפשר שליטה על הכמות שאותה אוכלים.



אם המאפים הקטנים מבוססים על עושר של ירק ועשבי תיבול, הם יכולים להיות יופי של מנה שאפשר לשלוח בכלי האוכל של הילדים לבית הספר. אלו מאפים שכיף לאכול אותם חמים או פושרים, אבל תופתעו עד כמה הם טעימים גם כשהם קרים. זו הסיבה לכך שבחרתי להציע לכם להכינם בימים אלו לקראת תחילת שנת הלימודים החדשה, אבל טוב ורצוי להכינם גם לארוחת ערב קלה עם הילדים, אחרי יום לימודים ארוך או יום עבודה מייגע.



פשטידת ירקות - מנות אישיות 


החומרים: (לתבנית שקעים או ל־12 תבניות מאפינס)



5 גזרים גדולים קלופים



מעט שמן



1 בצל בינוני קצוץ



½1 כפיות מלח



1/2 צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק



10 גבעולי כוסברה קצוצים



2 כפות גרעיני חמנייה



1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה



3 ביצים בגודל L (בגרסה טבעונית השתמשו ב־3 כפות מלאות טחינה גולמית)



1/2 כפית פלפל שחור גרוס



1/2 כפית כורכום



2 כפיות מיץ לימון



לעיטור: 1/2 כוס גרעיני דלעת



אופן ההכנה:


1. מניחים את הגזרים בסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומבשלים על אש בינונית כ־30 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומועכים אותם במזלג.



2. מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הגזר והבצל במשך כמה דקות, עד להזהבה. מוסיפים מעט מהמלח ומעבירים לקערה עמוקה.



3. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, גרעיני חמנייה ולחם, ומערבבים. מוסיפים את הביצים, התבלינים ושארית המלח, ומערבבים לתערובת חלקה.



4. משמנים היטב תבנית שקעים או תבניות מאפינס קטנות או בינוניות. אפשר להשתמש בתרסיס שמן. מרפדים את תבנית השקעים בריבועי נייר אפייה. יוצקים את עיסת המאפה או נעזרים בכפות וממלאים את התבנית עד ל־3/4 מגובה התבנית.



5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים 45־40 דקות, עד שהמסה מתייצבת. נועצים קיסם במרכז המאפה. אם הוא יוצא נקי ויבש, המאפה מוכן.



טיפסקל



אפשר לגוון את סוגי הירק שתשלבו במסת המאפה. למשל, צלו חציל והוסיפו את כל תכולתו אל העיסה.



אפשר להפחית את כמות עשבי התיבול ולשנות אותם, בהתאם לטעמם של בני המשפחה.



אם אתם רוצים להפוך את המנה לטבעונית, פשוט תשמיטו את הביצים מהמתכון ותחליפו אותן בכמה כפות של טחינה.