שש אפשרויות לכריכים מושקעים ובריאים לבית הספר במעט זמן

תשכחו מהחומוס, השוקולד ופרוסת הפסטרמה ותתחילו להתרגל לטחינה הוורודה, לממרח השקדים ולגבינת הקשיו: מומחית התזונה פאולה רוזנברג מכינה אתכם לשנת הלימודים

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
פאולה רוזנברג
פאולה רוזנברג | צילום: אריאל בשור
6
גלריה

את הכריכים ממליצה רוזנברג להכין מלחם מלא. "אלה יכולות להיות לחמניות מקמח כוסמין מלא, פיתות מחיטה מלאה, טורטיות מקמח מלא וכל לחם שמכיל כמה שפחות סוכרים, שמרים וקמח לבן", היא אומרת. "אני פוגשת הרבה הורים שאומרים: 'הילד לא מוכן לאכול לחם מלא, זה לא טעים לו'. אני לא בעד שינויים קיצוניים, ואם הילד רגיל ללחם לבן כבר עשר שנים, לא נחליף אותו ביום אחד, אלא בהדרגה". לגבי רוב הירקות החיים, המלצתה היא לשים אותם בתא נפרד של קופסת האוכל ולא בתוך הכריך, "כי ברגע שהם מרטיבים את הסנדוויץ', הילד זורק את כולו לפח", היא מסבירה.

1/2 כוס מים

3 כפיות מיץ לימון סחוט

1/4 כוס מיץ סלק

מעט כמון, פפריקה ומלח ים

1 ביצה קשה

שתי פרוסות לחם דגנים

4 שיני שום חתוכות לפרוסות

5 עלי מרווה

צרור קטן של עלי נענע

2 כפיות מלח ים

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה אדומה

1 כף שמן זית

2 פרוסות אבוקדו

טורטייה

טורטייה עם אבוקדו וממרח טופו ונענע. צילום: אריאל בשור
טורטייה עם אבוקדו וממרח טופו ונענע. צילום: אריאל בשור | טורטייה עם אבוקדו וממרח טופו ונענע. צילום: אריאל בשור

1 כוס קמח שקדים

מיץ מ־1/2 לימון סחוט

1 כפית מלח ים אטלנטי

1/2 כפית פלפל שחור טרי

2 כפיות פפריקה מתוקה

3 כפות שמן זית

2־3 רצועות דקות של פלפל אדום חתוכות לחצי

פיתה ביס עם ממרח לאבנה קשיו ופלפל אדום. צילום: אריאל בשור
פיתה ביס עם ממרח לאבנה קשיו ופלפל אדום. צילום: אריאל בשור | פיתה ביס עם ממרח לאבנה קשיו ופלפל אדום. צילום: אריאל בשור

יתרונות: מכילה שפע שומנים טובים.

2 כפיות שמן קוקוס

1 כף מייפל

1 כף ממרח שקדים

מעט קינמון (לא חובה)

לחמנייה עם ממרח שקדים וסילאן. צילום: אריאל בשור
לחמנייה עם ממרח שקדים וסילאן. צילום: אריאל בשור | לחמנייה עם ממרח שקדים וסילאן. צילום: אריאל בשור

100 גרם דלעת מאודה

1 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל לבן

1 כף שמן זית

1 כפית פפריקה אדומה

1/2 כוס שקדים

1/4 כוס יוגורט עזים

עלה קטן של חסה

כריך עם ממרח בטטה ודלעת, יוגורט עזים ועלי חסה. צילום: אריאל בשור
כריך עם ממרח בטטה ודלעת, יוגורט עזים ועלי חסה. צילום: אריאל בשור | כריך עם ממרח בטטה ודלעת, יוגורט עזים ועלי חסה. צילום: אריאל בשור

שמים את כל המרכיבים, מלבד החסה, בבלנדר עם יוגורט העזים, טוחנים ומוזגים לקערה (אפשר לשמור במקרר עד חמישה ימים). לאחר המריחה, שמים מעל כמה רצועות של עלי חסה. יתרונות: מכיל שפע של ויטמין A ו־B וסיבים תזונתיים.

1 כף אבקת קקאו אורגנית

1 כף דבש טבעי

1 כף ממרח שקדים שקדייה

לחמנייה

לחמנייה עם ממרח שוקולד ואגוזים ביתי. צילום: אריאל בשור
לחמנייה עם ממרח שוקולד ואגוזים ביתי. צילום: אריאל בשור | לחמנייה עם ממרח שוקולד ואגוזים ביתי. צילום: אריאל בשור

תגיות:
ילדים
/
תזונה נכונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף