את הכריכים ממליצה רוזנברג להכין מלחם מלא. "אלה יכולות להיות לחמניות מקמח כוסמין מלא, פיתות מחיטה מלאה, טורטיות מקמח מלא וכל לחם שמכיל כמה שפחות סוכרים, שמרים וקמח לבן", היא אומרת. "אני פוגשת הרבה הורים שאומרים: 'הילד לא מוכן לאכול לחם מלא, זה לא טעים לו'. אני לא בעד שינויים קיצוניים, ואם הילד רגיל ללחם לבן כבר עשר שנים, לא נחליף אותו ביום אחד, אלא בהדרגה". לגבי רוב הירקות החיים, המלצתה היא לשים אותם בתא נפרד של קופסת האוכל ולא בתוך הכריך, "כי ברגע שהם מרטיבים את הסנדוויץ', הילד זורק את כולו לפח", היא מסבירה.
1/2 כוס מים
3 כפיות מיץ לימון סחוט
1/4 כוס מיץ סלק
מעט כמון, פפריקה ומלח ים
1 ביצה קשה
שתי פרוסות לחם דגנים
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
5 עלי מרווה
צרור קטן של עלי נענע
2 כפיות מלח ים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה
1 כף שמן זית
2 פרוסות אבוקדו
טורטייה
1 כוס קמח שקדים
מיץ מ־1/2 לימון סחוט
1 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור טרי
2 כפיות פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
2־3 רצועות דקות של פלפל אדום חתוכות לחצי
יתרונות: מכילה שפע שומנים טובים.
2 כפיות שמן קוקוס
1 כף מייפל
1 כף ממרח שקדים
מעט קינמון (לא חובה)
100 גרם דלעת מאודה
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף שמן זית
1 כפית פפריקה אדומה
1/2 כוס שקדים
1/4 כוס יוגורט עזים
עלה קטן של חסה
שמים את כל המרכיבים, מלבד החסה, בבלנדר עם יוגורט העזים, טוחנים ומוזגים לקערה (אפשר לשמור במקרר עד חמישה ימים). לאחר המריחה, שמים מעל כמה רצועות של עלי חסה. יתרונות: מכיל שפע של ויטמין A ו־B וסיבים תזונתיים.
1 כף אבקת קקאו אורגנית
1 כף דבש טבעי
1 כף ממרח שקדים שקדייה
לחמנייה