כמיטב המסורת: כל המתכונים המשפחתיים של יוצאות טורקיה

מתכונים משפחתיים מסורתיים של נשים יוצאות טורקיה קיבלו פרשנות עכשוויות והפכו ללהיט במסעדה תל-אביבית. ועכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מהם

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
טרי לצ'ה
טרי לצ'ה | צילום: אנטולי מיכאלו

כשלוחשים לאוזני על שני שפים צעירים ונמרצים, החוקרים את רזי המטבח הטורקי, מיד סקרנותי מתעוררת. השפים אריק דרחני ומולי מגריסו ממסעדת "אונזה", השוכנת בלב שוק הפשפשים ביפו, חוקרים את רזי המטבח הטורקי זה זמן מה, ומתברר שאחרי עבודת מחקר לא קטנה הם משיקים בימים אלו תפריט קינוחים ייחודי, המאגד את סיפוריהן של כמה מנות מתוקות לצד מתכונים סודיים של נשות יהדות טורקיה.

העניין שלי בנושא הוא פחות מעצם הגוון הטורקי המיוחד של המאכלים, ויותר בכך שהשניים עשו עבודה יפה של שימור הטעמים הטורקיים כאשר איתרו מספר נשים יהודיות שעלו ארצה מטורקיה ויחד איתן יצרו את הטעמים הנוסטלגיים.

במהלך העבודה המשותפת שיתפו הנשים את השפים הצעירים ברזי הבישול הטורקי ובסיפורן האישי, ואף סיפקו לשניים את המתכון המזוהה ביותר עם משפחתן והעובר בה מדור לדור. מתוך שלל ההסברים, הסיפורים וההדרכות של הנשים הטורקיות, השניים למדו על הקהילה ועל מטעמיה. על היות הקהילה היהודית בטורקיה אחת הוותיקות והמשפיעות באזור הבלקן והמזרח התיכון, ועל עושרו של מטבחה.

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף