התחלה מתוקה: מגוון קינוחים לארוחה שיקצרו המון מחמאות

כדי שתפריט המתוקים לסעודת החג לא יכלול רק עוגות דבש, הקונדיטור אורן בקר מציע מגוון מנות שיקצרו המון מחמאות. מיוחד לחג, חלק שני

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
"ספרות שוקולד", פרפה דבש ואגסים
"ספרות שוקולד", פרפה דבש ואגסים | צילום: אסף אמברם, סטיילינג: לירון ברקן

לכן לפני שהחגים מגיעים אני משתדלת להיפגש עם קונדיטורים, שפים ואנשים מעניינים בתחום הקולינריה, כדי שיעזרו לי לפתור את הפאזל המסובך הזה. אנחנו משוחחים בעניין, מנסים להבין מה הציפיות ומהן האפשרויות, ורק אז הם מזמינים אותי אליהם ויחד אנו עוברים על כל מתכון בנפרד. מכינים, מצלמים, טועמים ונהנים.

זה בדיוק מה שעשיתי השנה עם אורן בקר, אחד מהשף–קונדיטורים המובילים בארץ. את השכלתו הקולינרית רכש בקר בקורדון בלו באוסטרליה, בהתמחות בעולם הפטיסרי והבוטיק, וסיים את מסלול הלימודים בהצטיינות. אני מכירה אותו כבר כמה שנים. נחשפתי לעבודות ולפרויקטים שלו ואף טעמתי מהם. הוא בחור מוכשר, שעובד ללא הפסקה. לא פעם תפגשו אותו על המרקע, מדגים ומלמד בתוכניתו "בית ספר לאפייה". הוא חיבר את הספר "ככה אופים את זה", הוא מרצה לקונדיטוריה במכללות בארץ, מנחה סדנאות אפייה לקבוצות ובודדים ברחבי הארץ, ונוסף על כך יוצר ויועץ בתחום הקולינריה. בקיצור, איש שמבין את נושא המתוקים.

הסברתי לבקר מה הרעיון ומה אני מחפשת השנה, ואחרי שדנו ארוכות בנושא, הגענו יחד להחלטות שלדעתנו יתאימו לכל אחד ואחת. ציינו ליד כל מתכון את דרגת הקושי, כך שתוכלו להתאימו לזמן וליכולות שלכם. את המרכיבים ציינו הן בגרמים והן בכוסות כדי שיהיה קל יותר. אם אתם מעוניינים שהמנות יהיו פרווה, החליפו את חומרי הגלם החלביים בתחליפי פרווה.

בקר, שמקפיד על דיוק, הזמין את הצלם אסף אמברם להנציח את הרגעים המתוקים שלנו, ולעזרתנו הצטרפה לירון ברקן שעשתה את הסטיילינג. את התוצאות תוכלו לראות בעמודים הבאים, ואין ספק שקיבלנו מדור מתוק מדבש לראש השנה. לכם רק נותר להיכנס למטבח ולהכין מכל הטוב הזה מתוקים לכל תקופת החגים. בהזדמנות זו אני מאחלת לכם שנה מתוקה והגשמת חלומות אישיים וקולינריים.

תגיות:
קינוחים
/
ראש השנה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף