במסעדת "פריים" ברמת החייל בתל אביב, שכבר הפכה למוסד, החליטה להפיק עם המדור תפריט קוקטיילים חדש לכבוד החורף. חלק מהקוקטיילים בתפריט חדשים לגמרי, חלק עברו טוויסט לכבוד הסתיו וחלק ימשיכו גם לחורף, אם הקהל יצביע ברגליים ויתאהב. על החגיגה ניצחו מנהל הבר של המסעדה, מושיקו ביטון, והברמנית הוותיקה דניאל אלקובי. 

"פריים", רמת החייל, ראול ולנברג 2, תל אביב; "פריים", הראשונים 2, ראשון לציון; "פריים", נמל התעופה בן־גוריון. 

Happy Hour בכל יום בשעות 16:00־20:00, 1+1 על כל תפריט האלכוהול






סנגריה סאקה

חומרים:

50 מ"ל יין אדום

30 מ"ל סאקה

15 מ"ל סיידר




אופן הכנה: 

מבשלים את כל הרכיבים יחד בסיר במשך 45 דקות עם פירות כגון תפוז, תפוח ואגס. 

"יש אנשים שלא יכולים לשתות משקה קר כשקר בחוץ", אומרת אלקובי. "הם לא יכולים לראות קרח בכוס. כאן נכנסת הסנגריה המחממת".







סילבר קוקטייל


חומרים:

50 מ"ל טקילה

15 מ"ל סירופ אגבה

20 מ"ל סאוור

(מיץ לימון עם סוכר)

15 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות

15 מ"ל מיץ תפוחים

20 מ"ל סירופ ג'ינג'ר

אופן הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים.

"הג'ינג'ר הוא האנטיביוטיקה של הטבע", אומר ביטון. "הוא טוב נגד שיעול והכי מתאים לסתיו, כמעין חיסון מפני כל המחלות שיביא איתו החורף" 

סילבר קוקטייל. צילום: רואי פרסול




Green Jin


חומרים:

60 מ"ל ג'ין

15 מ"ל סאוור (מיץ לימון עם סוכר)

15 מ"ל סירופ ליים

קציפת מלפפונים, בזיליקום וחלמון

אופן הכנה: 

מכינים מראש קציפת מלפפונים, בזיליקום וחלמון ושומרים במקרר. מערבבים את החומרים ומוסיפים את הקציפה.

"יש קוקטיילים קלאסיים שכל העולם מכיר, ויש קוקטיילים שמגיעים פתאום מהלקוח", אומר ביטון. "מישהו בא ומבקש משהו חמוץ ומוסיף: 'תפתיע אותי'. כאן נכנסת היצירתיות, עושים ניסויים ולא תמיד מצליחים, אבל כשמצליחים זה כיף גדול, וקוקטיילים מוצלחים במיוחד נכנסים לתפריט, כמו הקוקטייל הזה"

 
גרין ג'ין. צילום: רואי פרסול
 

 
 

וויסקי דרגון

חומרים:

60 מ"ל וויסקי

40 מ"ל מיץ אננס

30 מ"ל מחית מנגו

20 מ"ל סיידר תפוחים

ענף רוזמרין 

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ומבעירים ענף רוזמרין כדי לתת שובל ריח וטעם מעושן. 

"זה הקוקטייל הכי נמכר בבר", מספרת אלקובי. "הוא על בסיס וויסקי, שמחמם את הגוף מבפנים, אבל טעמי הפירות המתוקים שוברים את החריפות הדומיננטית שלו. ניחוחות הוויסקי עם העשן הם כמו מדורה בסוף הקיץ"

 
 וויסקי דרגון. צילום: רואי פרסול



Green Tea Henessy


חומרים:

15 מ"ל מי דבש

15 מ"ל ליים

50 מ"ל קוניאק הנסי

20 מ"ל טריפל סק

לקישוט: תפוח עץ, קינמון וזילוף של דבש

אופן הכנה: 

מערבבים את כל הרכיבים ומקשטים.

"הקוקטייל הזה נולד עם השנים, כשלקוחות ביקשו משהו שיפתח להם את הנשימה ויקל על כאב הגרון", אומר ביטון. "כל מי שביקש תה עם ג'ינג'ר קיבל ממני את הקוקטייל הזה. כל הקוקטיילים ב'פריים' 

נמכרים במחיר אחיד של 49 שקלים"




אירוע // סוף הבציר


בשישי הקרוב, 3 בנובמבר, יחגוג יקב טוליפ את סיום הבציר במסיבה במרכז המבקרים של היקב בשעות 10:00־15:00. באירוע יהיה אפשר לטעום את היינות הצעירים של בציר 2017 היישר ממכלי נירוסטה, לחוות את הניחוחות והטעמים של היין בתחילת דרכו ולהשוות לאחיו הבוגרים מבצירים קודמים של יקב טוליפ, אשר יימזגו בטעימות לכוסות. הטעימות יתובלו בהסברים ובסיפורים של אנשי היקב. מחירים מיוחדים על מגוון היינות יינתנו לבאי האירוע. 

יקב טוליפ, כפר תקווה, קריית טבעון 


בקבוק // ממלכת ירדן


היין החדש מיקב רמת הגולן, ירדן מרלו כרם אורגני אודם 2014, מציג מאפיינים של פרי שחור בשל לצד ניחוחות אדמה, תה ארל גריי ומרווה. מרלו זה, המגודל בשיטה אורגנית, הנו יין מורכב בעל גוף עשיר. למרות הפיתוי לשתות אותו כעת, בתנאי אחסון נאותים, היין ימשיך להשתפר ולהתפתח בבקבוק בעשר השנים שלאחר הבציר. יין זה יהיה בחירה מצוינת לאירועים חגיגיים וישתלב נפלא עם צלעות בקר מטוגנות וצלויות, ברווז שלם צלוי או רולטיני חצילים. זה יין שנוצר מענבי מרלו אשר גדלים ומטופלים אורגנית בכרם אודם, הכרם הגבוה ביותר בארץ - בגובה 1,200 מטרים - בצפון רמת הגולן. 

מחיר: 190 שקלים