נציג מזקקה סקוטית בארץ: לא פספסנו הזדמנות לטעום מהוויסקי המסורתי

לרגל ביקורו בארץ של סקוט פרייזר, נציג "טומאטין" הסקוטית, שמענו ממנו מה סוד הקסם של העסק הוותיק: "המים, החשובים כל כך לתהליך הייצור, מגיעים ממעיין בהרים"

רואי פרסול צילום: ללא
טומאטין
טומאטין | צילום: יח"צ
3
גלריה

בשבוע שעבר הגיע לישראל סקוט פרייזר, נציג המזקקה הסקוטית טומאטין היושבת בסקוטלנד, באזור Highlands ההררי. המזקקה קרויה על שם הכפר טומאטין שבו היא שוכנת ופועלת משנת 1897, אף שהכפר העתיק היה ידוע בייצור הוויסקי עוד מימי המאה ה־15.

"כיום מיוצרים במזקקת טומאטין המודרנית כ־2.5 מיליון ליטרים של וויסקי בשנה", אומר פרייזר. “המים, החשובים כל כך לתהליך הייצור, מגיעים ממעיין הנובע בהרים אשר בקרבת הכפר. התהליך המסורתי כולל ארבעה שלבים: הלתתה, מאשינג (הכנת חומר הגלם לתסיסה), תסיסה וזיקוק. בסך הכל פועלים כיום במזקקה 12 דודי נחושת".

למרות המודרניות, מדובר בעסק סקוטי קלאסי: מזקקת טומאטין מספקת לא רק עבודה ל־25 משפחותיהם של העובדים המועסקים, אלא גם מגורים: בשטח המזקקה, המתפרש על פני יותר מ־500 דונמים, מתגוררים העובדים כבכפר קטן ופרטי.

לרגל ביקורו של פרייזר בארץ, טעמנו ארבעה סוגי וויסקי.

קו בוקאן. צילום: יח"צ
קו בוקאן. צילום: יח"צ | קו בוקאן. צילום: יח"צ

עם כניסת החורף, בדקנו שני יינות חורפיים חדשים:

יין מלבק של יקבי ברקן. צילום: יח"צ
יין מלבק של יקבי ברקן. צילום: יח"צ | יין מלבק של יקבי ברקן. צילום: יח"צ
תגיות:
אלכוהול
/
וויסקי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף