בשבוע שעבר הגיע לישראל סקוט פרייזר, נציג המזקקה הסקוטית טומאטין היושבת בסקוטלנד, באזור Highlands ההררי. המזקקה קרויה על שם הכפר טומאטין שבו היא שוכנת ופועלת משנת 1897, אף שהכפר העתיק היה ידוע בייצור הוויסקי עוד מימי המאה ה־15.
"כיום מיוצרים במזקקת טומאטין המודרנית כ־2.5 מיליון ליטרים של וויסקי בשנה", אומר פרייזר. “המים, החשובים כל כך לתהליך הייצור, מגיעים ממעיין הנובע בהרים אשר בקרבת הכפר. התהליך המסורתי כולל ארבעה שלבים: הלתתה, מאשינג (הכנת חומר הגלם לתסיסה), תסיסה וזיקוק. בסך הכל פועלים כיום במזקקה 12 דודי נחושת".
למרות המודרניות, מדובר בעסק סקוטי קלאסי: מזקקת טומאטין מספקת לא רק עבודה ל־25 משפחותיהם של העובדים המועסקים, אלא גם מגורים: בשטח המזקקה, המתפרש על פני יותר מ־500 דונמים, מתגוררים העובדים כבכפר קטן ופרטי.
לרגל ביקורו של פרייזר בארץ, טעמנו ארבעה סוגי וויסקי.
עם כניסת החורף, בדקנו שני יינות חורפיים חדשים: