החלטתי לשנות את המתכון: כריך פריקסה טוניסאי - הפעם קצת אחר

ממרח פסטו במקום אריסה יניב כריך מעט שונה: עדין ומצוין, ובהחלט תחליף ראוי, שנשען על המקור המוכר והאהוב. וגם: טיפ לחוסכים בקלוריות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כריך פריקסה
כריך פריקסה | צילום: פסקל פרץ-רובין

חשבתי על תחליף ראוי, והחלטתי להשתמש בממרח פסטו עשיר תוצרת בית שעשה את העבודה. אתם, כמובן, יכולים לקנות ממרח מוכן באחת המעדניות.

וכך, אחרי טיגון, מריחה ומילוי בכל טוב הזה, התקבל כריך פריקסה עדין ומצוין, אומנם קצת אחר, אך בהחלט נשען על המקור.

לחוסכים בקלוריות: אפשר לאפות את לחמניות הפריקסה - מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים אחד מהשנייה, ואופים בחום בינוני במשך 20־25 דקות. מקבלים לחמניות אווריריות בגון חום־זהוב. חותכים אותן לאורכן וממלאים לפי ההוראות.

3.5 כוסות קמח כוסמין מלא מנופה

2 כפות שמן

2 כפות גדושות שמרים טריים

קורט מלח

½1 כוסות מים פושרים (יכול להיות שיידרשו עוד מים בהתאם לספיגת קמח הכוסמין)

שמן לטיגון

2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות

3 ביצים קשות חתוכות לרבעים

2־3 לימונים כבושים חתוכים לרצועות

2 מלפפונים כבושים קצוצים או חתוכים לרצועות

100 גרם זיתים מגולענים וחצויים

1־2 קופסאות טונה בשמן מסוננת ומפוררת

1 צנצנת (200 גרם) ממרח פסטו איכותי

פלפלים קטנים חריפים וכבושים

1. להכנת הלחמניות: מניחים את הקמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן ושמרים. בוזקים מלח. לשים את התערובת בוו לישה ומוסיפים בהדרגה מים, עד לקבלת בצק רך הניתק מדופנות הקערה. מכסים את הבצק במגבת ומשהים שעה במקום חמים להתפחה.

2. לשים את הבצק בשנית להוצאת אוויר. מחלקים ל־14־16 חתיכות ויוצרים מכל אחת לחמנייה פחוסה. משהים להתפחה כ־30 דקות.

3. מחממים שמן בסיר עמוק. מניחים בשמן את הלחמניות כשצדן התפוח כלפי מטה, מטגנים כשתי דקות, הופכים ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

4. להכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים כ־30 דקות, עד לריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות.

5. חוצים את הלחמניות המטוגנות ומורחים בממרח הפסטו המוכן. ממלאים במעט ביצים, תפוחי אדמה, מלפפונים, זיתים וטונה לפי הטעם.

תגיות:
לחם
/
מטבח טוניסאי
/
פריקסה
/
לחמניות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף