השף אסף גרניט מדבר על חוויה קולינרית, שמחייבת כמובן בסיס איכותי של מרכיבים, טעם וביצועים, אך על אף שהשף מחשיב טעם משובח, הוא רואה ביצירת החוויה השלמה את הדבר שמשאיר אורחים לאורך זמן במסעדה ואף גורם להם לחזור אליה שוב ושוב. אנשים זוכרים חוויה וחוויה נוצרת ממכלול רחב של פרמטרים שאחד החשובים שבהם היא התאורה.
לסיכום, התאורה היא השחקן הראשי בסיפור יצירת האווירה בחלל המסעדות, הברים ובתי הקפה. היא מדגישה צבעים, מחברת בין המנות המוגשות לקונספט המגדיר את החלל ומשלבת בין רמה פרקטית גבוהה לאלמנטים דקורטיביים המשתנים ממקום למקום בעיקר על בסיס אופי המקום והסיפור שרוצים לספר. את אותם העקרונות המגדירים עיצוב תאורה במסעדות, ברים ובתי קפה, ניתן ליישם גם בחללי הבית הפרטי.