אוכלים עם העיניים? תלוי בתאורה

חווייה קולינרית היא כזו הפורטת על כל החושים: הביס חייב להיות אנין, אך חשובה לא פחות האווירה שסביב והאופן בו אלומת האור מחדדת את צבעי המנה ומעצימה את חוויית הלייפסטייל הנרקמת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסעדת גורמה - תאורה עמומה ופוקוס על המנה
מסעדת גורמה - תאורה עמומה ופוקוס על המנה | צילום: ביגסטוק
5
גלריה

השף אסף גרניט מדבר על חוויה קולינרית, שמחייבת כמובן בסיס איכותי של מרכיבים, טעם וביצועים, אך על אף שהשף מחשיב טעם משובח, הוא רואה ביצירת החוויה השלמה את הדבר שמשאיר אורחים לאורך זמן במסעדה ואף גורם להם לחזור אליה שוב ושוב. אנשים זוכרים חוויה וחוויה נוצרת ממכלול רחב של פרמטרים שאחד החשובים שבהם היא התאורה.

תאורת בר חשוכה ועמומה לישיבה ממושכת. צילום: ביגסטוק
תאורת בר חשוכה ועמומה לישיבה ממושכת. צילום: ביגסטוק | תאורת בר חשוכה ועמומה לישיבה ממושכת. צילום: ביגסטוק
תאורה למסעדות מזון מהיר. צילום: ביגסטוק
תאורה למסעדות מזון מהיר. צילום: ביגסטוק | תאורה למסעדות מזון מהיר. צילום: ביגסטוק
תאורת בתי קפה. צילום: ביגסטוק
תאורת בתי קפה. צילום: ביגסטוק | תאורת בתי קפה. צילום: ביגסטוק
מערכת תאורה מסוג Sunset. צילום: ביגסטוק
מערכת תאורה מסוג Sunset. צילום: ביגסטוק | מערכת תאורה מסוג Sunset. צילום: ביגסטוק

לסיכום, התאורה היא השחקן הראשי בסיפור יצירת האווירה בחלל המסעדות, הברים ובתי הקפה. היא מדגישה צבעים, מחברת בין המנות המוגשות לקונספט המגדיר את החלל ומשלבת בין רמה פרקטית גבוהה לאלמנטים דקורטיביים המשתנים ממקום למקום בעיקר על בסיס אופי המקום והסיפור שרוצים לספר. את אותם העקרונות המגדירים עיצוב תאורה במסעדות, ברים ובתי קפה, ניתן ליישם גם בחללי הבית הפרטי.

תגיות:
אוכל
/
תאורה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף