כשבני הסטודנט התקשר מדירת הרווקים שבה הוא מתגורר וביקש שאסביר לו כיצד מכינים ארוחה מוקפצת קלה, טעימה ומשביעה לחמישה חבר’ה רעבים שמגיעים אליו ללמוד יחד, הבנתי שהשבוע אקדיש את המדור לכל הסטודנטים. אני רוצה לתת מענה פשוט ונוח כדי לאפשר להם להתרכז בלימודיהם.


מוקפץ נודלס עם חזה עוף וירקות


החומרים (ל־8־10 מנות): 1 חבילה גדולה של אטריות ביצים או אטריות אורז


3־4 כפות שמן זית


1 בצל גדול, חתוך לרצועות


500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקיקות


2 גזרים חתוכים לרצועות דקות


2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות


2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות


1/2 ראש כרוב חתוך לרצועות


8 שיני שום כתושות


1־2 כפיות ג'ינג'ר (זנגביל) טרי גרוס


2 כפות דבש


3 כפות רוטב סויה


1/4 כפית צ'ילי גרוס


מלח ופלפל לפי הטעם



אופן ההכנה: 


1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים יחד כ־8 דקות, עד שהרצועות מחליפות את צבען ומוכנות לאכילה. מניחים את התכולה בקערה.


2. מוסיפים מעט שמן זית למחבת, מחממים ומוסיפים את הירקות החתוכים בזה אחר זה, תוך הקפצה, ערבוב וריכוך, במשך כ־2־3 דקות. מוסיפים את רצועות העוף שהנחנו בקערה. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר החומרים והתבלינים. בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול.




טיפסקל


אם אתם אוהבים את הטעם הצלוי־קלוי חזק ומודגש, השתמשו במחבת פסים עם מעט שמן זית, ושזפו היטב את נתחי העוף.



מנה של מוקפצים יכולה לשמש כארוחה עשירה בערכים תזונתיים, שבעצם יש בה הכל - חלבונים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים. הכל מתחבר לארוחה שלמה בכלי אחד, והתוצאה היא תבשיל צבעוני ועשיר שיכול להספיק לכל החברים. יתרון נוסף הוא שלצורך ההכנה יש לחתוך הרבה ירקות ועוף לרצועות, והמשימה הופכת לעבודת צוות נהדרת.



אטריות. צילום: פסקל פרץ-רובין