"זאלמה אכבר" הוא בר קוקטיילים שהוקם לפני שנה וחצי בבאר שבע, על ידי שלושה חבר'ה צעירים בעלי ניסיון רב בסצינת חיי הלילה והאלכוהול: דוד קלנצ'יב, יונתן אלוש ודרור פרולה. חזונם של השלושה היה לפתוח בר שונה וחדשני בנוף הבאר־שבעי, המתמחה בטיפה המרה. ייחודו בכך שהוא בר קוקטיילים בהשראת המדבר ובהשראת תרבות האירוח של הדרום, עם אינטרפרטציות מודרניות לקוקטיילים קלאסיים ולקולינריה במיטבה. התפריטים בבר מתחלפים פעמיים בשנה לפי העונות המרכזיות. בימים אלו עובדים על תפריט החורף, שייכנס לתוקפו ב־21 בדצמבר.
BarBados הוא בר הקוקטיילים הראשון שנפתח באזור השפלה. המקום מעוצב בקפידה ומלא השראה, שאותה הוא שואב ממדינת האי הקטנה, ברבדוס, באיים הקאריביים: החל מציור הקיר הענק ועד לפסל הנחושת הגדול שמקיף את הבר המרכזי, ומשמש הומאז' למזקקת הרום הראשונה באי האקזוטי. את הרום מייצרים בברבדוס ובשאר מדינות האי הקאריבי, שם נולד לראשונה המשקה האלכוהולי המתוק, ולכן מרבית הקוקטיילים בתפריט בבר הם על בסיס רום. בקומת הגלריה ישנו לאונג' המיועד למסיבות פרטיות ולימי הולדת. לצד תפריט האלכוהול, ישנו תפריט אוכל הכולל מנות קלילות וגם כריכי ענק מלאי בשר וכל טוב.
"ביר גארדן" הראשון בחיפה מציע שלל מטעמים בוואריים וכמובן המון בירה. המקום מכיל ספסלי עץ ארוכים, דגלי בוואריה תלויים בו והוא מעוטר בצמחייה רבה. התפריט בווארי אותנטי, ותוכלו ליהנות מבירות מהחבית, דוגמת ארדינגר, שפאטן כהה ולוונבראו, שפחות מוכרות בברים בישראל. כמו כן, יש ברז לאגר בהיר במזיגה עצמית. בעל המקום, אורי הדר, איש הייטק לשעבר, נדלק על הרעיון של "ביר גארדן" ונסע לגרמניה כדי ללמוד מקרוב את רזי הקונספט. במקום מחכות לכם גם נקניקיות מיוחדות, ובכל יום מתקיימת Happy Hour עם בירה שפאטן מהחבית ללא הגבלה, תמורת 50 שקלים עד השעה 18:00.