יצאנו לביקור בארבעה יקבים בחבל בנימין וחזרנו מסוחררים

ביקרנו בחבל הארץ שבו לפי האמונה החלו לייצר יין בעולם, כדי לחזות מקרוב בכרמים המרהיבים, לטעום את המשקאות הייחודיים ולפגוש את האנשים שמאחורי העשייה

רואי פרסול צילום: ללא
יקב פסגות
יקב פסגות | צילום: אלי פרכטר
5
גלריה

מעל אולם החביות נמצא מרכז מבקרים שוקק חיים, שבו מתחיל סיור למבקרים, וממנו יורדים אל חדר מרחף - חדר טעימות. טעמנו כאן את הוויונייה 2016, את רוזה 2016 ובלנד אדום של סירה, פטיט סירה ומורבדר שנקרא Peak. בזמן הטעימות אפשר לצפות בסרט על ההתיישבות במקום ועל הכרמים.

יקב ענתות. צילום: אלי פרכטר
יקב ענתות. צילום: אלי פרכטר | יקב ענתות. צילום: אלי פרכטר
יקב שילה. צילום: אלי פרכטר
יקב שילה. צילום: אלי פרכטר | יקב שילה. צילום: אלי פרכטר
יקב גבעות. צילום: דניאל לילה
יקב גבעות. צילום: דניאל לילה | יקב גבעות. צילום: דניאל לילה

Sun & Wind Limited Edition.

סדרת שיכרי פירות יער חדשים מיקב הבוטיק פאסק. צילום: ליאור משה
סדרת שיכרי פירות יער חדשים מיקב הבוטיק פאסק. צילום: ליאור משה | סדרת שיכרי פירות יער חדשים מיקב הבוטיק פאסק. צילום: ליאור משה

חברת יורוסטנדרט, שהביאה לישראל את הוודקה רוסקי סטנדרט, מייבאת עכשיו מותגי וויסקי חדשים מבית מזקקת לוך לומונד: אינשמורין וגלן סקוטיה. טעמנו אותם ימים ספורים לאחר שנחתו בארץ. "אינשמורין 12 שנים" מבוקבק ב־46% כוהל, לאחר סינון לא מקורר, והתוצאה היא טעם רך.

אינשמורין Madeira Wood Finish הנו בעל סיומת עצית, והוא מעצים את אופי פירות הפרדס וכן את האפרסק, האגס, המרציפן ואגוז המוסקט, ומעניק לוויסקי סיומת אגוזית ומתמשכת. הוא אינו מסונן בקירור, וכך שומר על טעמיו וניחוחותיו, כפי שהתכוון הטבע.

"אינשמורין 18 שנים" מזוקק בדוודים ייחודיים, המעניקים למשקה את הקלילות הפרחונית והרמזים לעשבוניות. זוכה לרמזים מתוקים ועציים בשל אופי החביות.

תגיות:
אלכוהול
/
יין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף